Med pekarnami je največkrat nagrajena Pekarna SPAR, ki je priznanje za inovativno živilo leta prejela že 5. leto zapored. Med pekovskimi izdelki iz ajde je letos žirijo najbolj prepričal prav Sparov tatarski hlebček.
Iz tatarske ajde in z manj soli
Zmagovalni tatarski hlebček je svoje ime dobil po svoji ključni sestavini, tatarski ajdi. V Pekarni SPAR hlebček ročno pripravljajo iz
drobljenca tatarske ajde, ki prispeva k njegovi rahlo zrnati strukturi,
moka iz tatarske ajde pa mu daje poseben okus in značilno zelenkasto barvo. Poleg harmonične arome hlebček odlikuje tudi
znižana vsebnost soli. V primerjavi z običajnimi vrstami kruha iz Pekarne SPAR, vsebuje
tatarski hlebček kar 40 % manj soli.
Največkrat nagrajena pekarna za inovativnost v Sloveniji
V preteklih letih so priznanje za inovativni izdelek leta prejeli tudi štirje drugi pekovski izdelki Pekarne SPAR. To so
kruh z drožmi,
pecivo Kalčko in
ječmenov hlebček z znižano vsebnostjo soli* ter
pirin kruh s kostanjem. Posebnost kruha z drožmi so pšenični otrobi in zdrob iz dveh starodavnih žit, enozrnic in dvozrnic, medtem ko pecivo Kalčko vsebuje nakaljena in posušena ajdova, lanena in pšenična semena ter kosmiče pšeničnih kalčkov. Ječmenovemu hlebčku poln okus dajejo ječmen, ječmenovi kosmiči, sončnična semena in lan, pirin kruh pa je poseben prav zaradi svoje vsebnosti kostanja.
*V primerjavi z drugimi vrstami kruha in pekovskih izdelkov
![Pekarna Spar Foto: Spar Slovenija](/media/images/20200212/626152.width-660.jpg)
Pekarna Spar Foto: Spar Slovenija
Ekskluzivno v Sparu
Tako tatarski hlebček kot ostale nagrajene izdelke Pekarne SPAR lahko kupite le v trgovinah SPAR in Interspar. Spar je namreč edini trgovec z lastno pekarno, v kateri peki in slaščičarji dnevno pripravijo
več kot 120 vrst okusnih pečenih izdelkov. Pekovski mojstri ene izmed največjih in tehnološko najbolje opremljenih pekarn v Sloveniji nenehno razvijajo nove recepture po željah kupcev in obenem izboljšujejo stare. Celotno ponudbo Sparove pekarne si lahko ogledate na
www.spar.si.