Pozdravljeni!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Slovenija

Karl Erjavec napovedal umik iz javnega življenja

Erjavčeva napoved prihaja po včerajšnji izvolitvi Aleksandre Pivec za novo predsednico stranke Desus. 
vreme za 20. jan.
vreme za 20. jan.
STA
19. 1. 2020 | 10:30
19. 1. 2020 | 10:46
2:00
Karl Erjavec je za STA sporočil, da se ne umika le iz aktivne politike, temveč tudi iz javnega življenja. Po porazu na kongresu Desus ne vidi več razloga in potrebe, da bi bil še naprej obrambni minister oziroma član vlade. S premierjem Marjanom Šarcem se bo pogovoril o datumu odstopa.

»Umikam se iz politike in bom podal tudi odstop s položaja ministra za obrambo. Bil sem od leta 2004 v vseh vladah do aktualne vlade, minister na različnih resorjih. Po odločitvi kongresa, da ne bom več vodil stranke Desus, ne vidim več razloga, da bi bil se naprej minister oziroma član vlade,« je pojasnil v pisni izjavi.



Aleksandra Pivec, nova predsednica Desus. FOTO: Leon Vidic/Delo
Aleksandra Pivec, nova predsednica Desus. FOTO: Leon Vidic/Delo


Kot je nadaljeval, je bil kot predsednik stranke dolžan biti v vladi, tudi takrat, ko je imel poslanski mandat, če je želel kaj doseči za upokojence. »Zdaj te potrebe, da bi bil še naprej član vlade, ni več,« je navedel.

Novemu vodstvu stranke DeSUS, na čelo katere so delegati v soboto izvolili ministrico Aleksandro Pivec, Erjavec želi uspešno nadaljevanje poti, ki jo je sam zastavil 20. maja 2005. Ob napovedi, da se ne umika le iz politike, temveč tudi iz javnega življenja, je povedal, da je in bo ostal član Desusa. Ker ne želi, da bi njegov odstop s funkcije ministra za obrambo povzročil nevšečnosti aktualni vladi, je napovedal, da se bo o odstopu pogovoril s premierjem Šarcem. 

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine