Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Slovenija

Kandidat za generalnega direktorja ZZZS Ostrc ni prejel zadostne podpore

Ker Ostrc, ki je bil edini kandidat, ni prejel zadostne podpore članov odbora, bodo postopek javnega razpisa za generalnega direktorja ZZZS ponovili.
Upravni odbor ZZZS je razpis za generalnega direktorja zavoda v uradnem listu objavil konec avgusta. FOTO: Leon Vidic/Delo
Upravni odbor ZZZS je razpis za generalnega direktorja zavoda v uradnem listu objavil konec avgusta. FOTO: Leon Vidic/Delo
STA
10. 10. 2024 | 13:16
10. 10. 2024 | 15:06
2:04

Upravni odbor Zavoda za zdravstveno zavarovanje Slovenije (ZZZS) je na današnji seji opravil razgovor z edinim kandidatom za generalnega direktorja ZZZS Tadejem Ostrcem. Ker ta ni prejel zadostne podpore članov odbora, bodo postopek javnega razpisa za generalnega direktorja ZZZS ponovili, so sporočili iz ZZZS.

Upravni odbor ZZZS je izpolnjevanje pogojev in sposobnost kandidata za opravljanje dela generalnega direktorja ZZZS presojal na podlagi navedb v prijavi, priloženih pisnih listin ter današnjega razgovora, ki je obsegal tudi predstavitev kandidatovega programa, so pojasnili na zavodu.

Ostrc je pred današnjim razgovorom za STA izrazil prepričanje, da lahko s svojim znanjem in izkušnjami pripomore k še boljšemu delovanju ZZZS, tako na področju povezovanja vseh deležnikov kot na strokovnem področju z namenom zagotavljanja kakovostnih storitev za vse zavarovance.

Upravni odbor ZZZS je razpis za generalnega direktorja zavoda v uradnem listu objavil konec avgusta. Zdajšnji generalni direktorici Tatjani Mlakar se namreč marca 2025 izteče štiriletni mandat, na razpis pa se ni prijavila.

ZZZS je strokovna institucija, funkcija generalne direktorice pa strokovna, nepolitična ter izjemno zahtevna, odgovorna in včasih izpostavljena pritiskom, je Mlakarjeva dejala za STA. Kot je poudarila, ni prejela namigov, naj se ne poteguje za nov mandat, pač pa gre za njeno odločitev.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Vsebine, vredne vašega časa, za ceno ene kave na teden.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine