Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
PREMIUM   D+   |   Slovenija

Kadrovsko-politični vakuum na Mladiki

Zunanji ministrici Tanji Fajon ni uspelo spreobrniti škodljivih kadrovskih praks še iz časa ministrovanja Anžeta Logarja.
Najožje vodstvo ministrstva za zunanje zadeve, ki ga vodi Tanja Fajon, se seli na želene veleposlaniške položaje. FOTO: Leon Vidic/Delo
Najožje vodstvo ministrstva za zunanje zadeve, ki ga vodi Tanja Fajon, se seli na želene veleposlaniške položaje. FOTO: Leon Vidic/Delo
25. 5. 2024 | 05:00
25. 5. 2024 | 08:14
6:05

V nadalejvanju preberite:

Eden od najpomembnejših vzrokov za številne težave s kadrovanjem na ministrstvu za zunanje zadeve je neaktivnost sindikata diplomatov pod prejšnjim in sedanjim vodstvom ministrstva. Kritična skupina diplomatov iz Mladike vodstvu sindikata diplomatov očita, da sindikat vodijo brez legitimnega mandata. Kritiki vodstvu sindikata očitajo, da z roko v roki deluje z vodstvom ministrstva, pri tem pa zanemarja interese diplomatov.

Skupina diplomatov, ki se ne želi javno izpostavljati, pravi, da si prizadevajo za utrditev poklica diplomata, za uveljavljanje načela meritornosti v izbirnih postopkih, pri čemer se zavedajo pomembne vloge sindikata pri tem.

Celoten članek je na voljo le naročnikom.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Sorodni članki

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine