Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Slovenija

Poslanci in poslanke se bodo z odstopom seznanili v sredo

Začasno bo ministrstvo za notranje zadeve prevzela Sanja Ajanović Hojnik.
Tatjana Bobnar. FOTO: Blaž Samec/Delo
Tatjana Bobnar. FOTO: Blaž Samec/Delo
Be. B., STA
12. 12. 2022 | 13:03
12. 12. 2022 | 13:22
1:58

Po tem, ko v javnosti še vedno odmeva odstop notranje ministrice Tatjane Bobnar, je predsednica DZ Urška Klakočar Zupančič podala izjavo za medije glede nadaljnjih postopkov v zvezi z odstopom Bobnarjeve. 

»Danes smo v DZ dobili premierovo obvestilo, da Bobnarjeva odstopa. Poslanke in poslanci se bodo s tem seznanili na redni seji DZ v sredo. Imenovanje izvolitve novega ministra je v pristojnosti predsednika vlade. Rekonstrukcija vlade bo lahko potekala, ko bo začel veljati nov zakon o vladi. Začasno bo ministrstvo prevzela Sanja Ajanović Hojnik, in sicer največ za tri mesece, torej do izvolitve novega ministra oz. ministrice.«

Predsednica DZ izstopa Marte Kos iz stranke ni želela komentirati. »Gre za osebno odločitev Marte Kos, zato je v stranki dodatno ne bomo komentirali. Članstvo v stranki je prostovoljno in veseli nas, da se Gibanju Svoboda zaradi naših dosedanjih dosežkov, izpolnjevanja predvolilnih obljub in zavezanosti našim vrednotam vsak dan pridružujejo novi člani,« so zapisali iz stranke.

Predsednik vlade Robert Golob je danes v DZ posredoval odstopno izjavo ministrice za notranje zadeve, ki je o odstopu premierja obvestila v petek. DZ se bo z njenim odstopom predvidoma seznanil v sredo. Golob ob tem DZ obvestil, da bo notranje ministrstvo začasno vodila ministrica za javno upravo Sanja Ajanović Hovnik.

image_alt
Ko vladar ne zaupa svojim ljudem, mu tudi ljudje ne zaupajo

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Vsebine, vredne vašega časa, za ceno ene kave na teden.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine