Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
PREMIUM   D+   |   Slovenija

Interventni zakon ne gre po nujnem postopku

Predlog odhajajoče vlade glede ukrajinskih beguncev in posojil gospodarstvu bo novi državni zbor obravnaval po redni poti. Mogoča bo menjave griven v evre.
Argumenti SDS in NSi za nujni postopek, da je mogoče amandmirati vse člene zakona, večine niso prepričali. Foto Jure Eržen
Argumenti SDS in NSi za nujni postopek, da je mogoče amandmirati vse člene zakona, večine niso prepričali. Foto Jure Eržen
25. 5. 2022 | 05:00
4:51

V nadaljevanju preberite:

Kljub načelni zavezanosti države, da bo sprejela begunce iz Ukrajine in jim hitro zagotovila ustrezen status in s tem pomoč, se v praksi kar precej zatika. Za odpravo pomanjkljivosti, ki so se pokazale pri izvajanju zakona o začasni zaščiti razseljenih oseb, hkrati pa za pomoč gospodarstvu, ki ga je vojna prizadela, je odhajajoča vlada sprejela predlog zakona za interventne ukrepe. A ga nova sestava državnega zbora ne bo obravnavala po nujnem postopku.

Po več tednih medresorskih usklajevanj je ministrstvo za obrambo pripravilo, vlada pa ta teden poslala v državni zbor predlog zakona o interventnih ukrepih za celovito ureditev položaja razseljenih oseb iz Ukrajine in za pomoč gospodarstvu Slovenije zaradi posledic ukrajinske krize.

Vsebini in namenu zakona nova koalicijska večina v državnem zboru ne nasprotuje, opozorili pa so na nerodnost v postopku, saj se bosta z njim ukvarjali dve vladi in ga bo, med drugim, morala zagovarjati garnitura, ki ga ni pripravljala in ni nujno, da ga dobro pozna.

Celoten članek je na voljo le naročnikom.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Sorodni članki

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine