Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Slovenija

Hrvaški tisk: Slovenski turisti zapuščajo hrvaško obalo

Ker niso vedeli, kaj jih čaka, so Slovenci pospravili stvari in izginili, poroča eden izmed lastnikov istrskih kampov.
Arhivski posnetek iz Umaga iz časov, ko si ni bilo mogoče predstavljati, da bo dopuste tisočih uničil virus. FOTO: Marko Feist/Slovenske novice
Arhivski posnetek iz Umaga iz časov, ko si ni bilo mogoče predstavljati, da bo dopuste tisočih uničil virus. FOTO: Marko Feist/Slovenske novice
Vojko Urbančič
4. 7. 2020 | 15:42
4. 7. 2020 | 18:46
2:13
Zaostreni ukrepi na meji so po pisanju portala Jutarnjega lista del tistih slovenskih turistov, ki so se odločili za letovanje v hrvaški Istri, že v četrtek in včeraj, torej preden so najnovejši ukrepi na slovensko-hrvaški meji stopili v veljavo, odvrnili od dopustovanja. Odločili so se za predčasno vrnitev domov.



»Ti gostje bi morali biti pri nas do sobote, a so pospravili stvari in odšli, ker niso vedeli, kaj bo sledilo čez nekaj dni. Niso vedeli, ali jih morda čaka samoizolacija. Moja žena je bila danes v Kopru in slišala, da so se nekateri slovenski turisti odpovedali potovanju na Krk. Niso vedeli, ali se bodo lahko vrnili,« je na to temo izjavil lastnik kampa Polidor pri Funtani v Istri Adriano Ukušić

V njegovem kampu, v katerem največ dopustujejo Slovenci, Avstrijci in Nemci, sicer še nihče ni odpovedal dopusta, je dodal. A se boji, da bi zadnji ukrepi na meji vplivali tudi na prihode drugih turistov, ne le slovenskih.
 

Bo poskrbljeno za koridor tujih turistov?


Povedal je še, da je število rezervacij v njegovem kampu skokovito raslo vse do znane afere s teniškim turnirjem Novaka Đokovića v Zadru, zatem so že sledile odpovedi. Sedaj se boji predvsem, ali bo poskrbljeno za ustrezen koridor tujih turistov preko Slovenije oziroma slovensko-hrvaške meje.

Tudi Denis Brozić, ki je lastnik malega kampa Lighthouse v Savudriji, pričakuje odpovedi. Turisti se bojijo zaprtja meja in tega, da bi jih ob vrnitvi domov doletela karantena.

Tako so slovenski gostje po poročanju Jutarnjega lista že množično odhajali v urad umaške turistične zveze z enim samim pričakovanjem. Da bi dobili potrdilo, da so dopustovali prav tam, kar bi jim omogočilo prehod meje brez zapletov.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine