Pozdravljeni!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Slovenija

K SD iz Levice prestopil še en poslanec

Poslanec Željko Cigler prestopa v poslansko skupino Socialnih demokratov.
Gre za enajsti prestop poslancev v tem mandatu. FOTO: Blaž Samec/Delo
Gre za enajsti prestop poslancev v tem mandatu. FOTO: Blaž Samec/Delo
12. 1. 2022 | 17:06
12. 1. 2022 | 19:56
2:10

»V Poslanski skupini Socialnih demokratov pozdravljamo odločitev poslanca Željka Ciglerja za prestop v našo poslansko skupino. Gre za njegovo osebno odločitev, ki jo spoštujemo in smo ji v poslanski skupini z veseljem stopili naproti,« so sporočili iz SD besede Matjaža Hana, vodje poslanske skupine, ki je navedel še, da prestop poslanca Ciglerja vidijo tudi kot potrditev dobrega dela Poslanske skupine Socialnih demokratov ter priložnost, da bodo Socialni demokrati še v večjem številu, skupaj s somišljeniki ter tudi partnerji koalicije KUL, v volilni čas stopili še močnejši.

Željko Cigler. FOTO: Državni zbor RS
Željko Cigler. FOTO: Državni zbor RS
Za Delo je Cigler, ki je bil član SD do 2013, navedel, »da sam sprejema program Levice, vrednotenje in še posebej tovariške odnose, ki jih bo razvijal še naprej«.

Cigler je Luko Mesca, koordinatorja Levice, in vodjo poslanske skupine Mateja T. Vatovca poklical danes in povedal, da zapušča poslansko skupino in stranko. Cigler ni bil evidentiran za kandidata na prihajajočih državnozborskih volitvah, saj ne izpolnjuje kriterijev za kandidaturo. Stranki namreč ni plačeval članarine.

Nadaljnja kandidatura Ciglerja, kot pravi sam, sicer tudi ne zanima. Tudi v SD navajajo, da se o kandidaturi za poslanca z njim zaenkrat niso pogovarjali. V njegovem Celju pa imajo kandidate tudi že evidentirane.

Iz Levice je v SD marca predlani že prestopil Franc Trček. Po zadnjem prestopu ima stranka Levica imajo tako sedem poslanskih mest, stranka SD pa 13. Han je poudaril, da ta prestop ne odraža odnosov med partnerji koalicije KUL, ki ostajajo dobri, v duhu sodelovanja. »Kot že povedano, gre za njegovo osebno odločitev,« so sporočili še iz SD.

Neformalno je iz vrst SD slišati, da to ni nujno zadnji prestop v njihove vrste. 

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine