Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Slovenija

Gregor Perič prvo ime na listi SMC

Kandidate za evropske volitve so predstavili v Stranki modernega centra.
Pri SMC so predstavili svoje kandidate. FOTO: Voran Vogel
Pri SMC so predstavili svoje kandidate. FOTO: Voran Vogel
21. 3. 2019 | 17:45
21. 3. 2019 | 19:14
2:40
V SMC so predstavili listo kandidatov za evropske volitve. V kolikor so na nosilna mesta najprej želeli postaviti evropsko komisarko Violeto Bulc in nekdanjega ministra Petra Gašperšiča, so zdaj kot svojega prvega kandidata predstavili poslanca Gregorja Periča.



Na seznamu nato sledijo Helena Cvikl, poslanka Janja Sluga, nekdanji hokejist in podžupan Jesenic Miha Rebolj, poslanec Branislav Rajić, socialna delavka Bojana Cvahte, v. d. generalne direktorice direktorata za vode in investicije na okoljskem ministrstvu Vesna Ugrinovski in državni sekretar na ministrstvu za okolje Aleš Prijon.

Gregor Perič. FOTO: Voran Vogel
Gregor Perič. FOTO: Voran Vogel

 

Vse manjša podpora


Stranka modernega centra se sicer sooča s kadrovskimi težavami, kar posredno nakazuje tudi lista za evropske volitve, saj med predstavljenimi imeni ni nihče tako močan kot evropska komisarka Violeta Bulc.

Veliko prahu je v preteklih dneh dvignila tudi novica, da stransko zapušča prepoznaven član in nekdanji minister za okolje in prostor Jure Leben, prav tako člane stranke skrbi vse manjša podpora v javno mnenjskih anketah.

Violeta Bulc ni sprejela ponudbe SMC. FOTO: Tadej Regent
Violeta Bulc ni sprejela ponudbe SMC. FOTO: Tadej Regent

 

Cerar: Tako se razvija svoboda


Predsednik SMC Miro Cerar je ob predstavitvi izpostavil, da želijo biti v SMC tudi v prihodnje glasniki moderne politične misli v slovenski politiki. Ne »hipne mode«, ampak evropske dediščine moderne vladavine prava, demokracije, države blaginje, človekovih pravic, razvoja za mir, je dejal.

SMC je predstavila listo kandidatov za evropske volitve. FOTO: Voran Vogel
SMC je predstavila listo kandidatov za evropske volitve. FOTO: Voran Vogel


Letošnje volitve so po Cerarjevih besedah priložnost za vsakega od polnoletnih državljank in državljanov, »da za trenutek vzame svojo usodo v svoje roke in z volilnim lističem, na katerem lahko izbira ne le stranke, ampak tudi posameznika ali posameznico na njem, prispeva svoj glas k temu, kakšno prihodnost bomo živeli«.

»Tako se razvija svoboda, tako se rojeva solidarnost, tako se ljubi Slovenijo. Z enim glasom, ki išče bolje in najde soglasje. S tvojim glasom« je poslanico pred evropskimi volitvami sklenil Cerar.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine