Pozdravljeni!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
PREMIUM   D+   |   Slovenija

Golob se bo glede Ukrajine soočil z Janšo in Toninom

Razprava na odboru za zunanjo politiko bo pokazala, ali so stranke sposobne poenotiti stališča do rusko-ukrajinske vojne.
Spomenka Hribar vladi priporoča, da v duhu neuvrščenosti evropskim institucijam posreduje uradno slovensko pobudo za začetek pogajanj med EU in Rusijo o trajnem miru. FOTO: Črt Piksi/Delo
Spomenka Hribar vladi priporoča, da v duhu neuvrščenosti evropskim institucijam posreduje uradno slovensko pobudo za začetek pogajanj med EU in Rusijo o trajnem miru. FOTO: Črt Piksi/Delo
21. 6. 2022 | 05:00
3:48

V nadaljevanju preberite:

Na skupni seji odbora za zadeve EU in odbora za zunanjo politiko bo predsednik vlade Robert Golob iskal podporo za enotno in skupno stališče slovenske politike pred zasedanjem evropskega sveta konec tedna, ki bo namenjen vojni v Ukrajini.

Premier Robert Golob je že večkrat pojasnil, da sam ne želi določati zunanje politike, zato si je postavil cilj, da bi skupno in enotno stališče Slovenije do vojne v Ukrajini nastalo v državnem zboru.

Neformalna izhodišča, ki veljajo tudi kot najširše smernice za delovanje ministrice in koalicijskih poslancev, pa je pripravil evropski poslanec Milan Brglez. Najpomembnejša točka je, da Slovenija z vsemi razpoložljivimi sredstvi pomaga Ukrajini, da se obrani pred agresijo Rusije. Med razpoložljiva sredstva pa ne sodi ne uporaba Slovenske vojske v Ukrajini ne privolitev v takšne odločitve EU in zveze Nato, ki bi lahko vodile do povečanja intenzivnosti mednarodnega oboroženega konflikta med Rusijo in Ukrajino. Po drugi strani si mora Slovenija diplomatsko prizadevati za takojšnjo prekinitev sovražnosti in preprečevanje totalne vojne.

Celoten članek je na voljo le naročnikom.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Sorodni članki

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine