Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
PREMIUM   D+   |   Slovenija

Robert Golob bo kot prvega tujega voditelja gostil Pedra Sáncheza

Socialist Pedro Sánchez je po Joséju Maríi Aznarju šele drugi španski predsednik vlade, ki bo v Sloveniji na uradnem obisku.
Robert Golob in Pedro Sánchez na vrhu držav MED9 v Alicanteju decembra lani. FOTO: Reuters 
Robert Golob in Pedro Sánchez na vrhu držav MED9 v Alicanteju decembra lani. FOTO: Reuters 
17. 2. 2023 | 05:01
4:31

V nadaljevanju preberite:

V sklopu priprav na predsedovanje svetu Evropske unije se bo danes na Brdu pri Kranju mudil španski predsednik vlade Pedro Sánchez. Visoki gost iz Madrida bo prvi tuji voditelj, ki bo v Slovenijo prišel na povabilo premiera Roberta Goloba, in šele drugi vodja španske izvršilne oblasti na uradnem obisku pri nas. Sánchez bo v Slovenijo pripotoval iz Zagreba, kamor je včeraj prispel z Dunaja.

Miniturneja po srednji Evropi in Hrvaški je uvod v serijo bilateralnih srečanj, ki jih Sánchez načrtuje v prihodnjih mesecih, da bi iz prve roke prisluhnil stališčem voditeljev članic o temah, ki bodo zaznamovale špansko predsedovanje svetu EU. Kakor so poudarili v Moncloi, sedežu vlade, želi premier ugotoviti, s katerimi problemi se srečujejo posamezne države, ter postaviti temelje za sporazume o ključnih prioritetah predsedovanja, ki ga bo Španija od Švedske prevzela v začetku julija.

Celoten članek je na voljo le naročnikom.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Sorodni članki

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine