Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
PREMIUM   D+   |   Slovenija

Evropsko rivalstvo med Golobovim kabinetom in zunanjim ministrstvom

V kabinetu predsednika vlade imajo težave z imenovanjem Anžeja Frangeša na mesto generalnega direktorja direktorata za zadeve EU.
Ksenija Škrilec je odstopila z mesta vršilke dolžnosti generalnega direktorja direktorata za zadeve Evropske unije. FOTO: Nebojša Tejić/STA
Ksenija Škrilec je odstopila z mesta vršilke dolžnosti generalnega direktorja direktorata za zadeve Evropske unije. FOTO: Nebojša Tejić/STA
28. 2. 2023 | 05:00
28. 2. 2023 | 09:32
3:42

V nadaljevanju preberite:

Pred kratkim je z mesta vršilke dolžnosti generalnega direktorja direktorata za zadeve Evropske unije odstopila diplomatka Ksenija Škrilec, ki naj po svojem načinu dela ne bi bila kompatibilna z zunanjo ministrico Tanjo Fajon. Ta na izpraznjeno mesto enega najpomembnejših direktoratov na ministrstvu za zunanje in evropske zadeve predlaga Anžeja Frangeša, posebnega odposlanca ministrice za Zahodni Balkan.

Ker predlog ni bil usklajen s kabinetom predsednika vlade, ki ima svoje ambicije na področju evropske in sosedske politike, ni bil uvrščen na prejšnjo sejo vlade. Po neuradnih informacijah z Mladike namerava ministrica Fajonova vztrajati pri imenovanju Frangeša, saj so kadrovske zadeve stvar ministrstev, predlog za imenovanje pa bi lahko prišel na dnevni red na eni od prihodnjih sej vlade.

Celoten članek je na voljo le naročnikom.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Sorodni članki

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine