Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
PREMIUM   D+   |   Slovenija

Evropske preskrbne verige s hrano je treba očistiti

To ni napad na jamon in chorizo, opozarja avtorica poročila, ki ga je objavil Open Society European Policy Institute.
Španija je največja proizvajalka svinjine v EU, proizvodnja pa raste že osmo leto zapored. Rast sektorja poganja tudi Kitajska, ki je morala zaradi izbruha afriške prašičje kuge usmrtiti skoraj polovico svoje črede prašičev. FOTO: Josep Lago/Afp
Španija je največja proizvajalka svinjine v EU, proizvodnja pa raste že osmo leto zapored. Rast sektorja poganja tudi Kitajska, ki je morala zaradi izbruha afriške prašičje kuge usmrtiti skoraj polovico svoje črede prašičev. FOTO: Josep Lago/Afp
29. 12. 2021 | 09:00
5:23

V nadaljevanju preberite: 

Ko govorimo o kršitvah človekovih in okoljskih pravic v verigah preskrbe s hrano, običajno pomislimo na prakse, ki se dogajajo zunaj Evropske unije in vanjo zaidejo z uvozom soje, kakava, govedine in drugih živil, pridelanih na škodo lokalnega prebivalstva in okolja. Le malo se govori o kršitvah v preskrbnih verigah s hrano znotraj EU. Avtorji poročila, ki ga je objavil Open Society European Policy Institute, so na primeru španske svinjine pokazali, da je tudi znotraj teh treba temeljito počistiti. Preberite, kateri so štirje miti sektorja španske prašičereje.

Celoten članek je na voljo le naročnikom.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Sorodni članki

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine