Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
PREMIUM   D+   |   Slovenija

Dva tisoč mladih ne ve, ali kadrovske štipendije bodo

Ministrstvo za delo ni več pripravljeno sofinancirati kadrovskih štipendij mladim, vključenim v regijske štipendijske sheme. Ukinjanje mimo razvojnih agencij?
Mladi se sprašujejo, kaj bo s štipendijami v okviru regijskih štipendijskih shem. FOTO: Jure Eržen/Delo
Mladi se sprašujejo, kaj bo s štipendijami v okviru regijskih štipendijskih shem. FOTO: Jure Eržen/Delo
14. 9. 2022 | 18:24
14. 9. 2022 | 18:24
5:42

V nadaljevanju preberite:

Sodeč po medresorskem dopisu, naslovljenem na vladno službo za razvoj in kohezijsko politiko, ministrstvo za delo v programskem obdobju 2021–2027 ni več pripravljeno sofinancirati kadrovskih štipendij mladim, vključenim v regijske štipendijske sheme. Zanje bi v prihodnjih osmih letih potrebovali 20 milijonov evrov.

Poleg štipendij za 935 mladih, ki so v štipendijske sheme dvanajstih regij vključeni samo v šolskem oziroma študijskem letu 2022/2023, niso dorečene niti štipendije za dodatnih tisoč mladih, ki so jih delodajalci v minulih mesecih že izbrali za svoje bodoče štipendiste, a jih brez sofinanciranja države oziroma EU vsi najbrž ne bodo pripravljeni štipendirati sami.

Za vmesni čas, za šolsko oziroma študijsko leto 2022/2023 oziroma do prenove ukrepa štipendijske sheme, bi sredstva lahko poiskali v integralnem proračunu, meni direktor zasavske razvojne agencije Jani Medvešek.

Celoten članek je na voljo le naročnikom.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Sorodni članki

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine