Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Slovenija

Dovolj epidemije? Cepimo se.

V občini Kočevje so danes začeli z lokalno kampanjo za cepljenje.
Doseči želijo tiste, ki še niso odločeni, ali naj se cepijo ali ne.
Doseči želijo tiste, ki še niso odločeni, ali naj se cepijo ali ne.
1. 4. 2021 | 03:00
1. 4. 2021 | 12:50
3:44
»Mi smo že od vsega začetka aktivni in smo prebivalce obveščali o pomenu cepljenja, s tokratno kampanjo Dovolj epidemije? Cepimo se., ki je malo bolj resno zastavljena, pa želimo priti pa do tistih, ki še niso povsem prepričani, ali bi se cepili ali ne,« pravi Primož Velikonja, vodja urgence v Zdravstvenem domu Kočevje in namestnik direktorice ZD Kočevje.

Bistvo akcije, ki jo podpirajo tudi kočevski zdravniki, je sporočilo, da s cepljenjem lahko zaščitimo sebe in svoje bližnje pred okužbo in dolgoročnimi posledicami covida-19. »Cepiva so varna in preizkušena, stranski učinki pa blažji in kratkotrajnejši kot posledice bolezni. Le z zadostno precepljenostjo lahko ustavimo epidemijo in omejitve,« so ključna sporočila kampanje Dovolj epidemije? Cepimo se., ki so jo zasnovali Občina Kočevje, Zdravstveni dom Kočevje in Civilna zaščita občine Kočevje.

»Nas ne zanima, kako delajo drugi, mi že od vsega začetka skrbimo za našo populacijo,« pravi Primož Velikonja. FOTO: Leon Vidic/Delo
»Nas ne zanima, kako delajo drugi, mi že od vsega začetka skrbimo za našo populacijo,« pravi Primož Velikonja. FOTO: Leon Vidic/Delo


Cilj kampanje je ozaveščati lokalno javnost in spodbuditi občanke in občane, da se odločijo za cepljenje in se tudi čim prej prijavijo, ne glede na starost. S kampanjo želijo spregovoriti tudi o pomislekih glede cepiv. Na kakršna koli vprašanja o cepivu oziroma cepljenju lahko prebivalci pokličejo na telefonsko številko 040 556 250 ali vprašajo prek elektronske pošte cepljenje@zdkocevje.si.

Kampanja je samo logično nadaljevanje tega, kar so v Kočevju delali že doslej.
Kampanja je samo logično nadaljevanje tega, kar so v Kočevju delali že doslej.

V Kočevju še poudarjajo, da je bilo po svetu s potrjenimi cepivi cepljenih že več kot 300 milijonov oseb. »Na Kočevskem pa se je do konca marca cepilo 4896 oseb,« pravi Primož Velikonja. Nezaželeni učinki cepljenja so blagi do zmerni, izzvenijo v nekaj dneh, v nasprotju s posledicami bolezni, ki lahko pusti trajne posledice.

»Toda cepimo lahko le tiste, ki se prijavijo na seznam za cepljenje,« pravi sogovornik, ki je prepričan, da je pri tem odločilno predvsem zaupanje ljudi. V občini Kočevje so ves čas gradili to zaupanje z dejavnim odzivanjem na epidemijo predvsem z razmišljanjem, kaj bo najbolje za prebivalce Kočevske.

Rezultat tega pa je tudi izjemno uspešno cepljenje prebivalcev Kočevske, ki je po precepljenosti v samem slovenskem vrhu. Kot zanimivost: v ZD Kočevje se je od ponedeljka pa do danes na seznam za cepljenje prijavilo več kot 400 ljudi, od tega 222 samo včeraj. Ker so v občini doslej cepili vse, ki so se do zdaj prijavili na cepljenje, kampanja ni v nasprotju z vladno strategijo, da naj bi v naslednjih treh tednih cepili starejše nad 60 let.



Število ljudi, ki se bodo na Kočevskem odločili za cepljenje in se bodo cepili, pa se bo zaradi kampanje Dovolj epidemije? Cepimo se. zagotovo še povečalo, saj bodo plakate, oglase in letake prejela gospodinjstva na območju Kočevskega, k cepljenju pa spodbujajo tudi zdravstveni delavci in krajani na družbenih omrežjih ter tudi na lokalnem radiu Univox.

»Nas ne zanima, kako delajo drugi, mi že od vsega začetka skrbimo za našo populacijo,« pravi Primož Velikonja.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine