Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
PREMIUM   D+   |   Slovenija

Dom za otroke v Slavini skoraj nared

Čakajo le še na dovoljenje državnih oblasti, da bo lahko 20 otrok iz luganske sirotišnice in 18 njihovih spremljevalcev krenilo na pot proti Slavini.
Civilni zaščiti pomagajo številni prostovoljci, vladne in nevladne organizacije, vrtec Postojna pa bo s skupino otrok, starih od štirih do šestih lep, okrasil stavbo. FOTO: 4 Ukom
Civilni zaščiti pomagajo številni prostovoljci, vladne in nevladne organizacije, vrtec Postojna pa bo s skupino otrok, starih od štirih do šestih lep, okrasil stavbo. FOTO: 4 Ukom
22. 4. 2022 | 19:30
4:31

V nadaljevanju preberite:

»Ti otroci žal ne morejo dobiti rok matere in očeta, dobili pa bodo toplino ljudi iz Slavine, ki jih je sprejela in jim odprla vrata,« je napovedal Sandi Curk, predstavnik Civilne zaščite Notranjske in koordinator priprav za premestitev sirotišnice na lokalni ravni.

Le še dovoljenje ukrajinskih državnih oblasti, ki naj bi ga izdali najkasneje prihodnji ponedeljek, je potrebno za to, da bo lahko 20 otrok iz luganske sirotišnice in 18 njihovih spremljevalcev krenilo na pot proti Slavini, kjer pripravljajo hišo za njihovo nastanitev. Pristojni zagotavljajo, da je to prvi primer v Evropi, kjer se seli cela ustanova.

»Urad za oskrbo in integracijo migrantov je 10. marca prejel pismo ukrajinskega veleposlaništva s prošnjo po relokaciji najprej 40, kasneje pa 20 otrok iz sirotišnice, ki je bila takrat v Lugansku,« je začetke projekta selitve opisala Katarina Štrukelj, direktorica urada. Zaradi vojnih razmer so jih potem premestili v Lvov, od koder bo prispelo 20 majhnih otrok, starih od enega do sedmih let, z njimi pa še osebje, ki je že doslej skrbelo zanje: tri zdravnice, pet medicinskih sester, dve varuški in njihovi otroci. Spremljevalci bodo bivali v postojnskem dijaškem domu.

Celoten članek je na voljo le naročnikom.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Sorodni članki

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine