Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
PREMIUM   D+   |   Slovenija

Nekdanji direktor šempetrske bolnišnice zdaj zašel med solinarje

Med solinarje je zašel tudi nekdanji prvi mož šempetrske bolnišnice in Intereurope. Letošnji pridelek je skromen zaradi obilice dežja.
»Med solinarji velja rek, da so slabe volje samo, kadar dežuje,« pravi Ernest Gortan, menedžer, ki se je to poletje preizkusil kot najemnik solnega polja v Sečovljah. FOTO: Osebni arhiv
»Med solinarji velja rek, da so slabe volje samo, kadar dežuje,« pravi Ernest Gortan, menedžer, ki se je to poletje preizkusil kot najemnik solnega polja v Sečovljah. FOTO: Osebni arhiv
11. 8. 2023 | 06:00
11. 8. 2023 | 19:48
3:40

V nadaljevanju preberite:

»Že kot študent sem delal na solinah, sicer pa, če živiš tukaj, nekako veš, kako to gre. Lani sem pomagal prijatelju, letošnje poletje pa sem se odločil, da bom še sam najel eno solno polje,« razlaga Ernest Gortan, ki je v preteklosti opravljal predvsem menedžerske funkcije – med drugim je bil direktor šempetrske bolnišnice in predsednik uprave Intereurope. Trenutno ga veseli, da se obeta stabilnejše sončno vreme, ki bo spet omogočalo pridelavo soli.

»Med solinarji velja rek, da so slabe volje samo, kadar dežuje. In res se tukaj dobro počutim. Čas teče počasneje,« nadaljuje Gortan. Pozitivno gleda tudi na to, da pomaga ohranjati večstoletno tradicijo. Pridelava soli v sečoveljskih in strunjanskih solinah, ki jo pridobivajo ročno in pri tem uporabljajo celo nekdanje pripomočke, je del istrske kulturne dediščine.

Gortan sicer ni prvi, ki je zamenjal direktorsko pisarno za soline. Kako je z zanimanjem za najem solnih polj? Kaj o letošnjem izkupičku v sečoveljskih in strunjanskih solinah pravi direktor podjetja Soline Klavdij Godnič?

Celoten članek je na voljo le naročnikom.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Sorodni članki

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine