Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
PREMIUM   D+   |   Slovenija

Čevapčiče v Portorožu pečejo kljub občinski nejevolji

Piranska občina in Okolje Piran še čakata na zaključek postopka, ki naj bi prinesel red na področju gostinskih lokalov.
Predmet spora z občino in Okoljem Piran je lokal, ki ga je eden od lastnikov poslovnih prostorov postavil na skupni terasi. FOTO: Okolje Piran
Predmet spora z občino in Okoljem Piran je lokal, ki ga je eden od lastnikov poslovnih prostorov postavil na skupni terasi. FOTO: Okolje Piran
4. 8. 2023 | 06:00
4. 8. 2023 | 08:37
5:23

V nadaljevanju preberite:

Medobčinski inšpektorat, ki je v začetku poletja prejel prijavo piranske občine in javnega komunalnega podjetja Okolje Piran zaradi postavitve kioska na gostinsko teraso sredi Portoroža – ta je namreč v občinski solasti – še ni končal dela. Medtem pa so novi najemniki začeli peči čevapčiče in podobne jedi, kar bodo počeli predvidoma do konca poletne sezone.

Na piranski občini in Okolju Piran, ki upravlja občinske lokale, nasprotujejo postavitvi kioska na skupne površine brez njihovega soglasja, zato so se obrnili na medobčinski inšpektorat, republiško gradbeno inšpekcijo in policijo. Objekt namreč po njihovem krni podobo kraja in je v nasprotju z veljavnimi prostorskimi akti. Tako so želeli preprečiti podobno prakso prisvajanja skupnih površin in nenadzorovanega širjenja v javni prostor.

Kako v Okolju Piran gledajo na dolžino postopka pred medobčinskim inšpektoratom? Kaj pravi Davor Apollonio, ki je postavil kiosk? Ali  je v Portorožu moteča hrupna glasba? Koliko obiskovalcev je bilo julija glede na isti mesec lani in za koliko so višje cene?

Celoten članek je na voljo le naročnikom.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Sorodni članki

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine