Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Slovenija

Cesta na Vršič bo zaradi del zaprta do 8. novembra

Popolna zapora bo ob delovnih dneh med 7.30 in 17. uro, v preostalem času polovična. Obvoz bo na relaciji Kranjska Gora–Rateče–Italija–Predel–Bovec.
Gradbena dela se bodo v omejenem obsegu izvajala tudi aprila in maja 2025 ter nato po koncu glavne turistične sezone še jeseni do konca prihodnjega leta. FOTO: Jure Eržen/Delo
Gradbena dela se bodo v omejenem obsegu izvajala tudi aprila in maja 2025 ter nato po koncu glavne turistične sezone še jeseni do konca prihodnjega leta. FOTO: Jure Eržen/Delo
STA
15. 10. 2024 | 08:54
15. 10. 2024 | 09:09
2:29

Cesta čez Vršič bo zaradi rekonstrukcije ceste in ureditve parkirišč na vrhu prelaza od danes do 8. novembra vsak delovni dan zaprta med 7.30 in 17. uro. Obvoz je čez Rateče, Italijo in prelaz Predel. V preostalem času in med konci tedna bo na cesti čez Vršič vzpostavljena polovična zapora.

image_alt
Prihodnji teden zapora ceste, ki je vzela življenja stotin ruskih ujetnikov

Obnova ceste in ureditev parkirišč sta se začeli 2. septembra in bosta trajali predvidoma do 24. decembra oziroma dokler bodo dopuščale vremenske razmere. Vzpostavljene so delne in od danes tudi popolna zapora, ki je potrebna zaradi zamenjave spodnjega ustroja ceste in grobega asfalta. Načrtovana je bila že s 1. oktobrom, a je izvedbo del preprečilo slabo vreme, so prejšnji teden sporočili iz Direkcije RS za infrastrukturo.

Obvoz v času popolne zapore je za vsa vozila možen na relaciji Kranjska Gora–Rateče–Italija–Predel–Bovec.

Gradbena dela se bodo v omejenem obsegu izvajala tudi aprila in maja 2025 ter nato po koncu glavne turistične sezone še jeseni do konca prihodnjega leta.

Dela izvaja Gorenjska gradbena družba iz Kranja, s katero je direkcija za infrastrukturo spomladi podpisala pogodbo, skupaj z davkom vredno 2,1 milijona evrov. Rekonstrukcija bo po napovedih končana pred poletno sezono 2026, po njej pa bo na prelazu za osebna vozila predvidoma 92 parkirnih mest.

Prelaz Vršič, ki povezuje Kranjsko Goro in Trento, je priljubljena izletniška točka in izhodišče za planince. Na njem se že dolgo spoprijemajo s prometnim kaosom, posledično so bila v preteklosti vozila parkirana vsepovsod, tudi na obeh straneh ceste, pogosto ni bilo dovolj prostora niti za interventna vozila. Na vrhu prelaza je na teh neurejenih parkiriščih lahko parkiralo tudi do 350 vozil.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Vsebine, vredne vašega časa, za ceno ene kave na teden.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine