Pozdravljeni!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
PREMIUM   D+   |   Slovenija

V Grčiji za večerjo za dva 50 evrov, pri nas in na Hrvaškem cene precej višje

Naši ponudniki se sklicujejo na rast stroškov materiala in delovne sile, sosedje Hrvati pa na naložbe.
Poleg podražitev surovin in energentov je turistične ponudnike obremenilo tudi zvišanje stroškov dela. Fotografija je simbolična. FOTO: Črt Piksi/Delo
Poleg podražitev surovin in energentov je turistične ponudnike obremenilo tudi zvišanje stroškov dela. Fotografija je simbolična. FOTO: Črt Piksi/Delo
4. 7. 2024 | 05:00
4. 7. 2024 | 08:56
7:26

V nadaljevanju preberite:

»V Grčiji, na lepi lokaciji, dva lahko zelo dobro jesta že za 50 evrov, vključno z vinom. V slovenskih in hrvaških obmorskih letoviščih so cene precej višje. To je predvsem posledica tega, da smo bili v preteklih treh letih, po pandemiji covida-19, zelo zaželena turistična destinacija za goste z bližnjih trgov,« pravi Miha Bratec, predavatelj na portoroški fakulteti za turizem. »Turisti iz severne Italije, Avstrije in Nemčije so se k nam lahko pripeljali z avtomobilom in so bili pripravljeni plačati nekoliko več za ponujene storitve, kar so gostinci in nastanitveni ponudniki hitro razumeli. Opažam pa, da se že za ta mesec pojavljajo kuponske akcije tako za portoroške kot za blejske hotele. Podobno je tudi na Hrvaškem,« nadaljuje.

Kaj pravijo ponudniki gostinskih in turističnih storitev?  Zakaj v hrvaški Istri dosegajo dvakratnik slovenskih turističnih cen?

Celoten članek je na voljo le naročnikom.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Sorodni članki

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine