Neomejen dostop | že od 9,99€
»V Grčiji, na lepi lokaciji, dva lahko zelo dobro jesta že za 50 evrov, vključno z vinom. V slovenskih in hrvaških obmorskih letoviščih so cene precej višje. To je predvsem posledica tega, da smo bili v preteklih treh letih, po pandemiji covida-19, zelo zaželena turistična destinacija za goste z bližnjih trgov,« pravi Miha Bratec, predavatelj na portoroški fakulteti za turizem. »Turisti iz severne Italije, Avstrije in Nemčije so se k nam lahko pripeljali z avtomobilom in so bili pripravljeni plačati nekoliko več za ponujene storitve, kar so gostinci in nastanitveni ponudniki hitro razumeli. Opažam pa, da se že za ta mesec pojavljajo kuponske akcije tako za portoroške kot za blejske hotele. Podobno je tudi na Hrvaškem,« nadaljuje.
Kaj pravijo ponudniki gostinskih in turističnih storitev? Zakaj v hrvaški Istri dosegajo dvakratnik slovenskih turističnih cen?
Celoten članek je na voljo le naročnikom.
Vsebine, vredne vašega časa, za ceno ene kave na teden.
NAROČITEObstoječi naročnik?Prijavite se
Komentarji