Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Slovenija

Čakalna doba na meji s Hrvaško pri izstopu iz Slovenije

Na ljubljanski severni obvoznici zaradi obnove vozišča med priključkoma Bežigrad in Nove Jarše v smeri Zadobrove promet poteka po dveh zoženih pasovih.
Slovenski in hrvaški policisti na mejnem prehodu Dragonja, 3.avgusta, 2013. Kot vsako leto se je s počitnicami v Italiji in ponekod v Nemčiji gneča proti obali še povečala. FOTO: Jure Eržen/Delo
Slovenski in hrvaški policisti na mejnem prehodu Dragonja, 3.avgusta, 2013. Kot vsako leto se je s počitnicami v Italiji in ponekod v Nemčiji gneča proti obali še povečala. FOTO: Jure Eržen/Delo
A. I., A. V.
2. 7. 2021 | 13:41
2. 7. 2021 | 20:08
1:55
Na slovenskih cestah zaradi petka in dopustniških dni ponekod že nastajajo zastoji. Čakalne dobe so na meji s Hrvaško, sedaj predvsem pri izstopu z Slovenije. Na Prometno-informacijskem centru svetujejo, da se pred odhodom od doma prepričate o stanju na cestah.

V turistični sezoni do prvega konca tedna v septembru velja omejitev za tovorna vozila tudi ob sobotah, še dodajajo na Prometno-informacijskem centru. Na mejnih prehodih s sosednjimi državami ostaja nadzor prometa in potnikov. Vozniki lahko pričakujejo daljše čakalne dobe zaradi postopkov. Hrvati so včeraj spremenili pogoje za vstop v državo. Za vstop zahtevajo ali zeleno digitalno potrdilo ali drugo dokazilo o cepljenju ali prebolelosti oziroma negativni test.



image_alt
Hrvaška z novimi pogoji za vstop v državo, na meji so že zastoji


Zaradi predsedovanja Slovenije svetu Evropske unije bodo v juliju na relaciji Brnik letališče–Brdo pri Kranju–Ljubljana dnevno kolone vozil s spremstvom. Na posameznih odsekih so možni tudi zastoji ali kratkotrajne zapore cest.

Na ljubljanski vzhodni obvoznici poteka obnova priključka Industrijska cona Moste, Letališka cesta. Na ljubljanski severni obvoznici zaradi obnove vozišča med priključkoma Bežigrad in Nove Jarše v smeri Zadobrove promet poteka po dveh zoženih pasovih. Zaprt pa je tudi izvoz Tomačevo iz smeri Zadobrove. Tranzitni promet za tovorna vozila nad 3,5 tone in avtobuse je med Štajersko in Primorsko v obe smeri preusmerjen na ljubljansko vzhodno in južno obvoznico.
 

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine