Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
PREMIUM   D+   |   Slovenija

Bojijo se posledic dviga cen za najranljivejše

Karitas ob začetku humanitarne akcije opozarja na stiske zaposlenih z nizkimi dohodki. Epidemija in vojna sta povečali revščino po vsej EU.
Humanitarne organizacije svarijo, da bi se število ljudi, ki bodo zaradi splošne draginje potrebovali njihovo pomoč, lahko bistveno povečalo.

Foto Blaž Samec
Humanitarne organizacije svarijo, da bi se število ljudi, ki bodo zaradi splošne draginje potrebovali njihovo pomoč, lahko bistveno povečalo. Foto Blaž Samec
4. 5. 2022 | 19:25
7:05

V nadaljevanju preberite:

»Včasih je veljalo, da lahko delo oziroma zaposlitev ljudi reši pred pomanjkanjem. Ta predpostavka ne drži več, saj zaposlitev danes ne pomeni več izhoda iz revščine, ker so minimalne plače zelo nizke,« je iz izkušenj pri svojem delu prepričana Alenka Petek, socialna delavka Škofijske karitas Ljubljana. Na njihova vrata pogosto potrkajo družine z dvema zaposlenima staršema, ki zaradi skromnih dohodkov s težavo plačujejo življenjske stroške. Njim in drugim v stiski je namenjena dobrodelna akcija Pomagajmo preživeti in živeti, ki jo Slovenska karitas začenja že trinajstič.

Celoten članek je na voljo le naročnikom.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Sorodni članki

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine