Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Slovenija

Bodo ustavni sodniki umaknili začasno zadržanje novele?

Po neuradnih informacijah so se ustavni sodniki zataknili pri vprašanju, ali naj po zadnjih pravnomočnih sodbah odpravijo začasno zadržanje novele.
Pričakovati je tudi alternativni predlog sodnika Marka Šorlija, vseskozi pa v zraku visi vprašanje, ali bodo sodniki sploh sklepčni. FOTO: Leon Vidic/Delo
Pričakovati je tudi alternativni predlog sodnika Marka Šorlija, vseskozi pa v zraku visi vprašanje, ali bodo sodniki sploh sklepčni. FOTO: Leon Vidic/Delo
Ba. E.
22. 5. 2023 | 08:12
22. 5. 2023 | 08:17
1:18

Za danes je na ustavnem sodišču napovedana posebna izredna seja, na kateri bodo vnovič obravnavali novelo zakona o RTV Slovenija.

image_alt
Možna odprava zadržanja novele, koalicija sicer razmišlja tudi o razreševanju

Po neuradnih informacijah so se ustavni sodniki zataknili pri vprašanju, ali naj po zadnjih pravnomočnih sodbah odpravijo začasno zadržanje novele, kar je predlagal sodnik poročevalec Matej Accetto.

Pričakovati je tudi alternativni predlog sodnika Marka Šorlija, vseskozi pa v zraku visi vprašanje, ali bodo sploh sklepčni, saj se omenja (nenavadna) možnost obstrukcije nasprotnikov odprave zadržanja.

Kaj bodo odločili, bodo spremljali predvsem na Kolodvorski, kjer naj bi danes ob 15. uri ponovno zasedali tudi stari programski svetniki, ki na svojih pozicijah ostajajo prav zaradi zadržanja novele.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine