Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Slovenija

Andraž Teršek ne bo več predaval na Jambrekovi univerzi

Upravni odbor zasebne Evropske pravne fakultete je Andraža Terška razrešil nosilstva predmeta ustavno pravo.
Ustavni pravnik Andraž Teršek ne bo več predaval na Novi univerzi. FOTO: Eržen/Delo
Ustavni pravnik Andraž Teršek ne bo več predaval na Novi univerzi. FOTO: Eržen/Delo
M. B.
5. 7. 2021 | 16:39
8. 7. 2021 | 14:54
2:10
Ustavni pravnik Andraž Teršek menda ne bo več predaval na zasebni Evropski pravni fakulteti Nove univerze Petra Jambreka. Konec junija je upravni odbor fakultete na korespondenčni seji sklenil, da na dodiplomskem študijskem programu v prihajajočem študijskem letu Terška razrešijo kot nosilca predmeta ustavno pravo.

image_alt
Reševanje univerze Petra Jambreka?


Novi nosilec predmeta bo Arne Marjan Mavčič, poleg njega pa so med izvajalci predmeta navedeni še rektor Nove univerze Matej Avbelj, dekan Evropske pravne fakultete Jernej Letnar Černič, državna sekretarka v kabinetu predsednika vlade Katja Triller Vrtovec, Dejan ValentinčičPolona Batagelj in Maja Cigoj.

Z Nove univerze so nam pojasnili, da je  Andraž Teršek »zaradi osebnih razlogov sam odpovedal izvajanje predmetov na Evropski pravni fakulteti Nove univerze«, zaradi česar »je bila fakulteta primorana poiskati novega nosilca in izvajalce«. Teršek je njihovo navedbo odločno zanikal, več pa ni želel komentirati. 

image_alt
Omejitev gibanja na občine in prepoved zbiranja v neskladju z ustavo

 

Diametralno nasprotna stališča


Večina izmed njegovih novih izvajalcev je junija sodelovala na Ustavni debati Nove univerze, na kateri naj bi v formatu pro et contra potekala razprava o odločitvi ustavnega sodišča, da so bile omejitve gibanja in zbiranja, ki jih je uvedla vlada, v neskladju z ustavo. Med sodelujočimi na debati, ki jo je snemala Nova 24TV, sicer ni bilo slišati argumentov za takšno odločitev ustavnega sodišča, temveč domala zgolj argumente proti njej. 

Medtem pa je bil Teršek eden izmed najvidnejših kritikov spornih vladnih ukrepov. Na njihovo neustavnost je opozarjal že vse od njihovega sprejetja, na ustavno sodišče je naslovil tudi pobude za za presojo njihove ustavnosti.

image_alt
Neizvoljeni Teršek išče pravico na ustavnem sodišču


Teršek bo še naprej predaval na Pedagoški fakulteti Univerze na Primorskem, kjer je matično zaposlen. 

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine