Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Slovenija

Andraž Jakelj novi začasni generalni direktor Onkološkega inštituta

Magister javne uprave je direktor Psihiatrične bolnišnice Ormož z večletnimi izkušnjami v zdravstvu.
Jakelj je bil med drugim član sveta zavoda UKC Ljubljana, predsednik sveta zavoda SB Celje, član sveta SB Jesenice in klinike Golnik. FOTO: Špela Kuralt/Delo
Jakelj je bil med drugim član sveta zavoda UKC Ljubljana, predsednik sveta zavoda SB Celje, član sveta SB Jesenice in klinike Golnik. FOTO: Špela Kuralt/Delo
M. P. V.
29. 7. 2022 | 15:21
29. 7. 2022 | 17:52
2:28

Svet Onkološkega inštituta Ljubljana (OI) se je na 7. seji seznanil s sklepom vlade z dne 29. 7. 2022, s katerim je ta podala soglasje k odstopu Andreje Uštar s položaja generalne direktorice OI.

Svet OI je za vršilca dolžnosti generalnega direktorja imenoval Andraža Jaklja, ki bo to funkcijo opravljal do imenovanja novega generalnega direktorja oziroma šest mesecev, z možnostjo podaljšanja za prav toliko.

image_alt
Direktorica Onkološkega inštituta je izgubila Brecljevo zaupanje

Andraž Jakelj, magister javne uprave, je sicer direktor Psihiatrične bolnišnice Ormož z večletnimi izkušnjami v zdravstvu. Med drugim je bil član sveta zavoda UKC Ljubljana, predsednik sveta zavoda SB Celje, član sveta SB Jesenice in klinike Golnik. Jakelj je za STA napovedal, da zaradi imenovanja Psihiatrične bolnišnice Ormož ne bo zapustil, pač pa bo opravljal obe funkciji hkrati.

Svet OI je odločal tudi o razpisu za delovno mesto generalnega direktorja OI za mandatno obdobje štirih let. Razpis bo objavljen 12. avgusta v uradnem listu, na zavodu za zaposlovanje in na spletni strani onkološkega inštituta.

Razlogi za odstop Andreje Uštar niso znani

Kot so odločili, bo razpis za delovno mesto generalnega direktorja objavljen 12. avgusta. Mandat generalnega direktorja traja štiri leta.

Nekdanja generalna direktorica inštituta Andreja Uštar je na seji sveta prejšnji petek podala odstopno izjavo, ki so jo člani sveta sprejeli. Z njenim odstopom se je danes seznanila tudi vlada in podala soglasje k njeni razrešitvi, so sporočili iz urada vlade za komuniciranje. Razlogi za njen odstop uradno niso znani.

Uštarjeva je vodenje inštituta s polnimi pooblastili prevzela konec januarja 2021, pred tem je bolnišnico začasno vodila po izteku mandata nekdanje direktorice Zlate Štiblar Kisić.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Vsebine, vredne vašega časa, za ceno ene kave na teden.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine