Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Okolje

Zvečer in v noči na četrtek lahko hitro narastejo hudourniški vodotoki

Še posebej na Vipavskem lahko pride do razlivanj ob strugah vodotokov.
V četrtek bodo reke zlasti v zahodni in osrednji Sloveniji ponovno nekoliko narasle. FOTO: Igor Fabjan
V četrtek bodo reke zlasti v zahodni in osrednji Sloveniji ponovno nekoliko narasle. FOTO: Igor Fabjan
STA
12. 6. 2024 | 19:25
12. 6. 2024 | 19:28
1:55

Vodnatost rek je večinoma ustaljena ali se počasi zmanjšuje, zvečer in v noči na četrtek pa lahko hitro narastejo hudourniški vodotoki in manjše reke v zahodni Sloveniji. Možno je zastajanje zalednih in padavinskih voda. Še posebej na Vipavskem lahko pride do razlivanj ob strugah vodotokov, so sporočili z agencije za okolje (Arso).

Reke v zahodni in deloma osrednji Sloveniji ter Sava, Drava in Mura imajo velike pretoke, drugod pa so pretoki rek srednji. Mura, Drava in Ljubljanica na Ljubljanskem barju se razlivajo v manjšem obsegu, kraška polja so deloma ojezerjena.
Danes in v četrtek se bodo Mura, Drava in Ljubljanica na Ljubljanskem barju še lahko razlivale v manjšem obsegu.

V četrtek bodo reke zlasti v zahodni in osrednji Sloveniji ponovno nekoliko narasle. Vodnatost večine rek bo velika, v Pokolpju in Prekmurju pa srednja. Čez dan je predvsem v južni polovici države spet možno hitrejše naraščanje hudourniških vodotokov in manjših rek. V petek se bo vodnatost rek začela zmanjševati, so še sporočili z Arsa.

Ponoči ter v četrtek bo pretežno oblačno. Predvsem na zahodu so možne krajevne padavine, deloma nevihte, ki se bodo v četrtek pojavljale tudi drugod po državi. Arso je sicer za četrtek izdal rumeno opozorilo zaradi možnosti krajevnih neviht za severozahod in jugozahod, popoldne pa tudi za osrednjo in jugovzhodno Slovenijo. 

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine