Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
PREMIUM   D+   |   Okolje

Slovenski zrezki iz vzgojenih živalskih celic čez pet do osem let

Izdelek bo stoodstotno laboratorijsko vzgojeno meso, in bo namenjen azijskemu in ameriškemu trgu.
Laboratorijsko meso je po sedanjih izračunih bolj prijazno do okolja kot meso, pridobljeno z rejo živali, je poudarila Katja Križman. FOTO: Maja Prijatelj Videmšek
Laboratorijsko meso je po sedanjih izračunih bolj prijazno do okolja kot meso, pridobljeno z rejo živali, je poudarila Katja Križman. FOTO: Maja Prijatelj Videmšek
6. 8. 2024 | 05:00
6. 8. 2024 | 08:39
5:45

V nadaljevanju preberite:

Laboratorijsko meso je po sedanjih izračunih bolj prijazno do okolja kot meso, pridobljeno z rejo živali, ker je za njegovo proizvodnjo potrebne manj površine, vode, manjši so izpusti toplogrednih plinov in onesnaževanje, je poudarila izvršna direktorica slovenskega podjetja Tech4Meat Katja Križman. Podjetje, ki ga je ustanovil Ivo Boscarol, bo laboratorijski prototip predstavilo v dveh do treh letih, končni izdelek za množično proizvodnjo pa v petih do osmih letih. Primarna trga bosta Azija in ZDA, ker je tam mogoče hitreje dobiti odobritev.

Celoten članek je na voljo le naročnikom.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Sorodni članki

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine