Slovenija je odvisna od uvoza tujih sort in semen. Razmere bo izboljšal projekt Ecobreed, v katerem razvijajo ekološke sorte pšenice, krompirja, soje in ajde.
Galerija
Premalo je predvsem ekološko pridelanih poljščin, kjer so poleg tradicionalnih pomembne tudi druge kmetijske rastline, na primer riček, lan, konoplja. FOTO: Sameer Al-Doumy/AFP
V nadaljevanju preberite:
Ne le da Slovenija uvozi večino ekološke hrane, ki jo njeni prebivalci potrošijo, temveč mora zaradi nizke samopreskrbe uvažati tudi ekološki semenski material. Še več, ker tega ni dovolj, lahko ekološki kmetje uporabljajo tudi konvencionalno nerazkuženo seme. Preberite, zakaj je to mogoče, in katerih ekoloških semen nam najbolj primanjkuje.
Celoten članek je na voljo le naročnikom.
Vsebine, vredne vašega časa, za ceno ene kave na teden.
NAROČITE Obstoječi naročnik?Prijavite se
Komentarji