Pozdravljeni!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Črna kronika

Zrušila se je tretjina strehe športne dvorane, na srečo brez poškodovanih

»Pa če verjame človek v čudeže ali ne, to je čudež, da ni nihče poškodovan,« je za Večer povedal ravnatelj Škofijske gimnazije dr. Samo Repolusk.
FOTO: Sašo Bizjak/Večer
FOTO: Sašo Bizjak/Večer
V. U.
2. 10. 2024 | 17:49
2. 10. 2024 | 19:30
2:01

»Danes, okrog 15.45, smo bili obveščeni o tem, da se je porušil del strehe objekta v Mariboru, pri tem pa se po doslej znanih informacijah nihče ni poškodoval,« so popoldan sporočili s Policijske uprave Maribor. Po prvih, nestrokovnih ocenah je nastala visoka materialna škoda v višini 500.000 evrov, so dodali.

Portal časnika Večer poroča, da se je vdrla tretjina strehe 1600 kvadratnih metrov velike Športne dvorane Vrbanska. K sreči ravno v polurnem terminu, ko je bla dvorana, ki je sicer zasedena od jutra do večera, prazna.

FOTO: Sašo Bizjak/Večer
FOTO: Sašo Bizjak/Večer

»Blizu so bili osnovnošolci, ampak na srečo ne tam, kjer se je zrušil strop,« je za ta portal povedal ravnatelj Škofijske gimnazije Antona Martina Slomška dr. Samo Repolusk. Športna dvorana je namreč del kompleksa Zavoda Antona Martina Slomška.

»Pa če verjame človek v čudeže ali ne, to je čudež, da ni nihče poškodovan in da nikogar ni bilo takrat pod tem delom, ki se je zrušil, kar je najbolj pomembno,« je poudaril.

Kot navajajo, se je zrušil tako velik del strehe, da je ne morejo zakriti niti s ponjavo, da bi zaščitili notranjost pred dežjem.

FOTO: Sašo Bizjak/Večer
FOTO: Sašo Bizjak/Večer

Policisti so kraj dogodka zavarovali in bodo, ko bodo to omogočale razmere, opravili ogled kraja, trenutno pa intenzivno zbirajo obvestila ter nadaljujejo z ugotavljanjem vzroka.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Vsebine, vredne vašega časa, za ceno ene kave na teden.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine