Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Črna kronika

Zaradi hudih poškodb glave umrla 73-letna kolesarka

Pri vključevanju na prednostno cesto v Šempetru pri Gorici kolesarka ni pustila mimo vseh vozil, vanjo je trčila voznica avtomobila. Kolesarka med vožnjo ni uporabljala čelade in je zaradi hudih poškodb glave kasneje podlegla poškodbam.
Fotografija je simbolična. FOTO: Mavric Pivk/Delo
Fotografija je simbolična. FOTO: Mavric Pivk/Delo
Be. B., STA
4. 9. 2019 | 07:41
4. 9. 2019 | 08:11
1:29
Včeraj zjutraj se je okoli pol devete ure zjutraj v Šempetru pri Gorici zaradi neupoštevanja pravil prednosti zgodila hujša prometna nesreča. Policisti so ugotovili, da je 73-letna kolesarka peljala s kolesom z nekategorizirane ceste in se želela vključiti na prednostno cesto. Pri tem pa ni pustila mimo vseh vozil, ki so vozila po prometnem pasu – v tem času je po lokalni cesti pripeljala 57-letna voznica avtomobila, ki pa je kljub umikanju z osebnim vozilom zadela v bok kolesa 73-letnice.

Po trčenju je kolesarka padla po vozišču in z glavo udarila ob tla ter pri tem dobila hude poškodbe glave. Kot so sporočili s PU Nova Gorica, voznica ni uporabljala zaščitne čelade. Po nudeni pomoči na kraju nesreče so kolesarko odpeljali v splošno bolnišnico v Šempeter pri Gorici, kjer pa je nato okoli 19. ure zaradi hudih poškodb glave umrla, so danes sporočili z generalne policijske uprave.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine