Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Črna kronika

Zagorelo je v tovarni Belinka Perkemija, poškodovanih ni bilo

Po prvih podatkih poškodovanih ni. Policisti so bili o požaru obveščeni ob 18.20 uri.
Požar v Belinki. FOTO; Zoran Bošnjak
Požar v Belinki. FOTO; Zoran Bošnjak
V. U.
9. 5. 2022 | 19:10
9. 5. 2022 | 22:41
2:59

Ljubljanske policiste so ob 18.20 uri obvestili o požaru v gospodarskem objektu na območju Šentjakoba, nam je potrdila Aleksandra Golec s Policijske uprave Ljubljana.

Do požara je prišlo na območju tovarne Belinka Perkemija.

FOTO: Eva Bošnjak
FOTO: Eva Bošnjak
Po prvih podatkih policije poškodovanih ni. Zaradi posega intervencijskih skupin so zaprli Zasavsko cesto na območju Šentjakoba.

Po doslej znanih podatkih policistov je zagorelo v delu proizvodnje v podjetju v Šentjakobu. Gasilci so požar kmalu omejili, vendar je pri tem nastala večja materialna škoda.

Po do sedaj znanih podatkih ni prišlo do onesnaženja okolja. Ko bodo vzpostavljeni pogoji za varno delo, bodo kriminalisti opravili ogled kraja požara z namenom ugotavljanja vzroka, o ugotovljenih okoliščinah pa bodo obvestili pristojno državno tožilstvo.

Sodeč po podatkih portala Uprave RS za zaščito in reševanje so na območju požara posredovali gasilci Gasilske brigade Ljubljana, PGD Podgorica-Šentjakob, Nadgorica, Črnuče, Ježica, Stožice, Tomačevo–Jarše, IGE Belinka-Ljubljana, Sostro in enote za podporo vodenju Mestne občine Ljubljana.

Gasilci so požar hitro omejili. Vaščani so po podatkih bralke poročali, da so sprva slišali močne eksplozije, potem pa zagledali požar. Vzrok in obseg poškodbe ter morebitne posledice za okolje še niso znani. Ta kemična tovarna sicer stoji ob primestnem okolju Ljubljane, v bližini sta strnjeno stanovanjsko naselje in vrtec.

Požar zajel stolp, v katerem poteka pralna linija za pranje topil 

Zvečer so tudi iz podjetja Belinka sporočili, da je bil požar uspešno pogašen, brez poškodovanih ljudi in brez posledic za okolje. Požar je, kot so dodali, zajel stolp, v katerem poteka pralna linija za pranje topil v proizvodnji vodikovega peroksida. V njem je prišlo do poškodbe, ki je povzročila požar. Pogašen je bil v manj kot 30 minutah. V času dogodka sicer v proizvodnji ni bilo prisotnih zaposlenih. Proizvodnja je začasno prekinjena.

Požarno območje je ohlajeno, popožarne vode pa so zajete v obstoječih zadrževalnikih, kar pomeni, da ni prišlo do razlitja okolju nevarnih snovi. Podrobnejša analiza dogodka še poteka, tudi materialno škodo v podjetju še ocenjujejo. 

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine