Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Črna kronika

Za smrt policista v Krškem tožilstvo krivi njegovega policijskega kolega

Prejšnji teden je tožilstvo zoper 21-letnika vložilo neposredno obtožnico zaradi povzročitve splošne nevarnosti, poroča portal Žurnal24.
FOTO: Voranc Vogel/Delo
FOTO: Voranc Vogel/Delo
STA
25. 4. 2023 | 18:06
25. 4. 2023 | 18:06
1:53

Specializirano državno tožilstvo je končalo preiskavo smrti 25-letnega policista, ki je lani umrl na policijski postaji Krško po tistem, ko ga je zadela krogla iz pištole 21-letnega policijskega kolega. Prejšnji teden je tožilstvo zoper 21-letnika vložilo neposredno obtožnico zaradi povzročitve splošne nevarnosti, poroča portal Žurnal24.

Življenje 25-letnega policista je ugasnilo 5. decembra, ko se je v garderobi policijske postaje Krško sprožila pištola njegovega 21-letnega policijskega kolega, sicer tudi najboljšega prijatelja. Po takratnih predvidevanjih naj bi šlo za nesrečo.

image_alt
Tožilci še brez odločitve o smrti policista

Kaj natančno se je dogajalo, je ugotavljal posebni oddelek za preiskovanje in pregon uradnih oseb s posebnimi pooblastili na Specializiranem državnem tožilstvu, notranjevarnostno preiskavo so uvedli tudi na Generalni policijski upravi, kjer po poročanju Žurnala24 postopki še niso zaključeni.

S Specializiranega državnega tožilstva pa so za portal sporočili, da so 18. aprila zoper obdolženega na Okrožno sodišče v Krškem vložili neposredno obtožnico »zaradi kaznivega dejanja povzročitev splošne nevarnosti po prvem, tretjem in petem odstavku 314. člena kazenskega zakonika«.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine