Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Črna kronika

Mladega policista po nesreči ustrelil njegov prijatelj

Intenzivna preiskava dogodka še poteka, so sporočili s PU Novo mesto.
Fotografija je simbolična. FOTO: Voranc Vogel
Fotografija je simbolična. FOTO: Voranc Vogel
A. I., P. M.
5. 12. 2022 | 13:25
5. 12. 2022 | 14:01
3:10

S Policijske uprave Novo mesto so sporočili tragično novico, da je življenje izgubil 24-letni policist PP Krško. Nesreča s strelnim orožjem se je zgodila danes v prostorih omenjene policijske postaje. 

Boštjan Lindav, v.d. generalnega direktorja policije, in Janez Ogulin, direktor Policijske uprave Novo mesto, sta se že sestala z družino preminulega in ji izrekla iskreno sožalje ter podporo. Lindav na novinarski konferenci ni mogel skriti prizadetosti.Dejal je, da se je slovenska Policija danes ovila v črnino. »Izgubili smo mladega policista na začetku kariere. Nesrečni dogodek, ki ga je zagrešil mlad policist, je toliko bolj tragičen, ker je za posledicami umrl njegov najboljši prijatelj,« je dodal.

Fotografija je simbolična. FOTO: Jure Eržen/Delo
Fotografija je simbolična. FOTO: Jure Eržen/Delo

Kaj je šlo narobe, ta hip ne morejo povedati. Sta pa oba policista šla skozi usposabljanje – tako kot vsi policisti do sedaj. »To je šok za vodstvo, šok za policijo in za policiste. Le domnevamo lahko, kakšna čustva prevevajo svojce. Sodelavci so potrti, poskušamo jim pomagati po najboljših močeh,« je sporočil.

Policist, ki je ustrelil kolega, je v bolniški oskrbi. Pokojni je štel 25 let, 21 let pa je star policist, ki je zakrivil dogodek. Oba prihajata z območja drugih policijskih uprav in ne s PU Novo mesto. Na PP Krško sta prišla 1. oktobra letos. 

Direktorja Policijske uprave Novo mesto Janeza Ogulina so o tragičnem dogodku v garderobi policijske postaje Krško obvestili nekaj pred 6. uro zjutraj. »Po prvih informacijah smo ugotovili, da je prišlo do sprožitve strelnega orožja in da je eden od policistov hudo ranjen,« je povedal. Sodelavci so mu poskušali pomagati, prav tako reševalci, ki so prihiteli na kraj nesreče. Vsi so ves čas upali, da poškodbe niso tako hude in da se bo srečno končalo, je dejal Ogulin. Žal so jih ob 7.12 obvestili, da policistu niso mogli več pomagati.

Okoliščine ravnanja s strelskim orožjem preiskuje specializirano državno tožilstvo.

Svojcem in vsem policistom, ki so bili v času tragične nesreče na policijski postaji, v teh težkih trenutkih nudijo vso potrebno podporo in psihološko pomoč. Prav tako poteka intenzivna preiskava vseh okoliščin dogodka. Ob tragičnem dogodku je svojcem, policistom v Krškem in vodstvu slovenske Policije sožalje izrekel tudi predsednik države Borut Pahor.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine