Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
PREMIUM   D+   |   Črna kronika

Za dvojni umor ga tožilstvo pošilja v zapor za 30 let

Sodba za Branka Krkleca, ki je ustrelil pomočnika sodnega izvršitelja, bo znana jutri. Obramba trdi, da se je le branil.
Branko Krklec je bil nesramen tudi do policistov, ki so prišli na kraj zločina. FOTO: M. M.
Branko Krklec je bil nesramen tudi do policistov, ki so prišli na kraj zločina. FOTO: M. M.
25. 10. 2023 | 20:00
7:21

V nadaljevanju preberite:

Jutri bo 67-letni Branko Krklec izvedel, kakšno usodo mu bo namenilo sodišče, ker je 24. februarja lani ustrelil pomočnika sodnega izvršitelja, 27-letnega Aleksandra Klementa in 42-letno Natašo Zadravec Klement. Odšla sta v službo, misleč, da se bosta zvečer vrnila domov k svojim in da bo to le še en običajen delovni dan, je v sklepni besedi poudarila celjska okrožna državna tožilka Maja Lajh. »A zanju žal ni bil, saj se domov nikoli več nista vrnila. Zato v celoti vztrajam pri obtožbi, kaznivi dejanji umora pa sta bili med kazenskim postopkom obdolženemu tudi dokazani,« je dejala, in predlagala 30 let zapora.

Sodišče je včeraj še zaslišalo izvedenko toksikologije Majdo Zorec Karlovšek in izvedenca psihiatrične stroke Petra Preglja. Zorec Karlovškova je strokovno mnenje o stopnji obdolženčeve alkoholne opitosti spisala na željo obrambe, torej Krklečevega zagovornika Marka Meznariča. Prav tako pa se je opredelila do učinkov plinskega razpršilca, s katerim naj bi Krkleca tik pred usodnim streljanjem poškropil Klement.

Celoten članek je na voljo le naročnikom.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Sorodni članki

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine