Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
PREMIUM   D+   |   Črna kronika

Vrtičkarski spor zaradi mejnega količka skoraj usoden

Pet let in pol bo za zapahi 76-letnik zaradi vrtičkarske drame med nekdanjima prijateljema.
Mirko Šuša, obsojen zaradi poskusa uboja, z zagovornikom Gorazdom Fišerjem. FOTO: Dejan Javornik/Slovenske novice
Mirko Šuša, obsojen zaradi poskusa uboja, z zagovornikom Gorazdom Fišerjem. FOTO: Dejan Javornik/Slovenske novice
4. 10. 2023 | 05:00
6:25

V nadaljevanju preberite:

Pet let in pol zapora je kazen, ki so jo zaradi poskusa uboja na ljubljanskem okrožnem sodišču naložili 76-letnemu Mirku Šuši. »Imel je pravo količkomanijo, saj je ves čas prestavljal kole,« je oškodovanec, 59-letni Božidar Košir, včeraj na kratko opisal bistvo spora z vrtičkarskim sosedom, ki bi skoraj pripeljal do njegove smrti, ko je Šuša nanj »skočil kot hijena«.

Štirinajstega aprila letos, okoli 16.50, je Šuša namreč na Koširja, kot je pred tedni ta že razlagal novinarjem, pri vrtičkih, ki se v ljubljanskem Polju raztezajo med krakoma železniške proge, skočil »kot hijena izza hrbta«. Pri čemer je v roki držal nož s 15-centimetrskim rezilom. K sreči, kot pravi, mu ga je v tistih prvih trenutkih še uspelo »rukniti«.

Če tega ne bi naredil, bi mu napadalec, kot je razlagal, z nožem prerezal vrat, tako pa ga je porezal po obrazu, na kar še danes spominja velika brazgotina. Nato ga je še večkrat zabodel po telesu. Poškodbe so bile tako hude, da bi, če ga prijateljica ne bi takoj z avtomobilom odpeljala na reševalno postajo, lahko izkrvavel v trebuh in umrl.

Celoten članek je na voljo le naročnikom.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine