Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Črna kronika

Voznik pijan, sopotnik nad policista s sekiro

Policista sta imela veliko dela s pijanim voznikom in njegovim sopotnikom.
Simbolična fotografija. FOTO: Pixabay
Simbolična fotografija. FOTO: Pixabay
T. V.
4. 6. 2018 | 11:08
4. 6. 2018 | 11:16
1:43
Maribor - Policista iz Gorišnice sta v nedeljo ob 13.50 uri v Zamušanih ustavila voznika osebnega avtomobila, ki je kazal znake nezanesljive vožnje. Preizkus alkoholiziranosti je pokazal 0,42 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka. Vozniku sta prepovedala nadaljnjo vožnjo, nato je sopotnik v ustavljenem vozilu izstopil in začel žaliti ter se nedostojno vesti do policistov, zato sta mu izdala plačilni nalog.

Ob pisnem izpolnjevanju naloga sta se oba moška usedla v vozilo in se odpeljala s kraja. Policista sta zapeljala za njima in voznika ponovno ustavljala s svetlobnimi in zvočnimi signali. V Zamušanih je voznik zapeljal na dvorišče in se ustavil. 74-letni sopotnik je izstopil iz vozila in odšel v bližnjo leseno lopo, voznik pa je počakal v vozilu do prihoda policistov.

Medtem, ko sta policista vozniku očitala storjene prekrške, se je proti njima podal sopotnik s sekiro v rokah, ki jo je skrival za hrbtom. Policista sta to opazila in mu ukazala, naj jo odloži, a ukazov ni upošteval, in je dvignil sekiro v zrak ter začel zamahovati proti njima. Policista sta z uporabo prisilnih sredstev moškega obvladala in ga vklenila. Pri tem ni bil nihče telesno poškodovan, so sporočili s policijske postaje Maribor. Zoper 74-letnega moškega sledi kazenska ovadba.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine