Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Črna kronika

Tridesetletni storilec in 40-letna žrtev sta prijateljevala zadnjega pol leta

V streljanju sta umrla tako storilec, državljan Severne Makedonije, kot žrtev. Storilec je v avtu počakal žrtev in jo ustrelil, nato pa sodil še sebi.
Fotografija je simbolična. FOTO: Roman Šipić/Delo
Fotografija je simbolična. FOTO: Roman Šipić/Delo
V. U., M. B., Be. B.
24. 9. 2024 | 20:13
25. 9. 2024 | 14:35
3:09

V Slovenj Gradcu se je včeraj popoldne zgodilo streljanje, zaradi katerega sta umrla tako storilec kot njegova žrtev. Kot so danes sporočili s Policijske uprave Celje, je 30-letni moški v vozilu ustrelil 40-letno žensko in nato sodil še sebi. Kot so sporočili s policije, sta bila storilec in žrtev nekaj časa v razmerju.

Strelec je umrl na kraju dogodka, medtem ko so hudo poškodovano žensko, sicer domačinko, odpeljali v SP Slovenj Gradec, kjer so se borili za njeno življenje, vendar je zvečer podlegla poškodbam. 

Ogleda kraja dejanja sta se udeležili preiskovalna sodnica in okrožna državna tožilka. Več o dogajanju je v današnji izjavi za javnost povedal pomočnik vodje Sektorja kriminalistične policije Policijske uprave Celje Boštjan Debelak. Kot je dejal, so bili o dogodku obveščeni okoli 17. ure.

Po doslej zbranih obvestilih je 30-letni državljan Severne Makedonije 40-letno domačinko pričakal v njenem vozilu, počakal, da je s parkirišča zapeljala na dovozno cesto, jo ustrelil in nato ustrelil še sebe. 

Ogled kraja kaznivega dejanja je opravila ogledna skupina Sektorja kriminalistične policije Policijske uprave Celje v sodelovanju s policisti Policijske postaje Slovenj Gradec. Ogleda sta se udeležili tudi preiskovalna sodnica in okrožna državna tožilka. Preiskovalna sodnica je za obe trupli odredila sodno obdukcijo.

Trenutno intenzivno nadaljujejo zbiranje obvestil, pregledujejo posnetke nadzornih kamer in telekomunikacijskih naprav, preiskujejo vozilo in opravljajo preostale aktivnosti v preiskavi.

Grozil ji je, da jo bo odpeljal v tujino

Tridesetletnika so sicer policisti že obravnavali, avgusta zaradi suma storitve kaznivega dejanja grožnje po 135. členu kazenskega zakonika, saj je 40-letni ženski zagrozil z uničenjem lastnine in s tem, da jo bo odpeljal v tujino. Obravnavali so ga tudi zaradi suma storitve kaznivega dejanja neupravičenega slikovnega snemanja po 138. členu kazenskega zakonika. V obeh primerih so na Okrožno državno tožilstvo v Slovenj Gradcu podali kazenski ovadbi.

Policija predvideva, da je bil storilec zdaj nekaj časa v tujini in je v Slovenijo prišel tik pred storitvijo kaznivega dejanja. Trenutno je bil brezposeln, je pa v Sloveniji sicer že opravljal različna dela.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Vsebine, vredne vašega časa, za ceno ene kave na teden.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine