Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Črna kronika

V ruševinah ponoči našli zadnjo pogrešano žrtev

Trije poškodovani in ena mrtva je bilanca včerajšnje eksplozije v Antwerpnu.
Gasilci in reševalci so včeraj popoldne in vso noč v ruševinah iskali pogrešane. FOTO: Johanna Geron/Reuters
Gasilci in reševalci so včeraj popoldne in vso noč v ruševinah iskali pogrešane. FOTO: Johanna Geron/Reuters
J. P.
4. 9. 2019 | 09:59
4. 9. 2019 | 10:46
2:06
Antwerpen – Ponoči so gasilci na kraju hude eksplozije v Antwerpnu v ruševinah treh hiš našli še zadnjo pogrešano osebo, ki na žalost ni preživela. Gre za 87-letno stanovalko, ki so jo že mrtvo v ruševinah našli okrog 2.30 ponoči, poroča portal VRT News.
 

Včeraj našli tri preživele


Že včeraj so gasilci in reševalci, ki so jim pomagali iskalni psi, iz ruševin potegnili tri ljudi, 76 in 57 let stara moška in 47-letno žensko. Vse tri so odpeljali v bolnišnico, eden je medtem že v domači oskrbi, dva pa sta še vedno v bolnišnici. Čeprav podatkov o še kakšnih pogrešanih reševalci in gasilci nimajo, pa še naprej previdno preiskujejo ruševine, saj še vedno obstaja možnost, da je pod njimi pokopan kakšen človek. Okoliški prebivalci, ki so jih po eksploziji evakuirali, so se že sinoči lahko vrnili na domove, razen tam, kjer so stavbe huje poškodovane. 

V eksploziji je bilo poškodovanih tudi veliko okoliških stavb. FOTO: Johanna Geron/Reuters
V eksploziji je bilo poškodovanih tudi veliko okoliških stavb. FOTO: Johanna Geron/Reuters

 

Vzrok za eksplozijo še ugotavljajo


Že včeraj popoldne je tožilstvo začelo preiskavo o morebitnem vzroku hude eksplozije, ki je popolnoma porušila tri stavbe in povzročila precej škode tudi v širši okolici, vendar za zdaj rezultatov preiskave še ni. Po poročanju VRT News se sicer pojavljajo domneve o uhajanju plina, toda pri tamkajšnjem distributorju plina, podjetju Fluvius, zagotavljajo, da včeraj njihovi delavci na območju eksplozije niso opravljali nikakršnih del na plinski ali električni napeljavi. So pa vzdrževalna dela tam včeraj opravljali delavci podjetja za odvajanje in čiščenje odplak Aquafin, ki so bili v času eksplozije ravno na malici.  

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine