Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Črna kronika

V nesreči na cesti Novo mesto–Metlika umrl motorist

Motorist je zaradi neprilagojene hitrosti padel, nato je vanj trčil voznik osebnega avtomobila.
V tragični prometni nesreči je umrl motorist. FOTO: Dolenjska News
V tragični prometni nesreči je umrl motorist. FOTO: Dolenjska News
S. S.
19. 5. 2019 | 16:25
19. 5. 2019 | 16:39
2:11
Okoli 13.30 se je zgodila tragična prometna nesreča v Velikem Cerovcu na cesti Novo mesto–Metlika. Po prvih ugotovitvah novomeških policistov je 46-letni motorist peljal proti Metliki. V ovinku v Velikem Cerovcu je zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad motorjem, padel in drsel po nasprotnem smernem vozišču.

Iz nasprotne smeri je takrat po svojem smernem vozišču pravilno pripeljal 51-letni voznik osebnega avtomobila in trčil v motorista.

Hudo poškodovanega motorista so reševalci odpeljali v bolnišnico, kjer je zaradi hudih poškodb nekaj po 15. uri umrl. V nesreči se je lažje poškodovala tudi 52-letna potnica v avtomobilu.

46-letni motorist je letos četrta smrtna žrtev prometnih nesreč na cestah na novomeškem območju.

V prometni nesreči, ki se je zgodila januarja v Kočevskih Poljanah, sta umrla dva potnika v osebnem avtomobilu, marca pa je v prometni nesreči, ki se je zgodila na avtocesti, umrl pešec.

V zadnjih petih letih je na območju Policijske uprave Novo mesto v prometnih nesrečah umrlo 14 motoristov. Kar v devetih primerih so policisti ugotovili, da so se tragične nesreče zgodile zaradi neprilagojene hitrosti. Štirim nesrečam je botrovala nepravilna stran in smer vožnje, v eni nesreči pa je voznik drugega vozila odvzel prednost motoristu.

Na policiji pozivajo motoriste k strpni in varni vožnji. Hitrost naj prilagodijo ne le veljavnim omejitvam, ampak tudi razmeram na cesti in svojim vozniškim sposobnostim. Ob spremembi smeri se naj prepričajo, da to lahko varno storijo in so jih drugi udeleženci v prometu opazili. Na motor naj sedejo spočiti in trezni ter skušajo predvideti ravnanja drugih udeležencev v prometu.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine