Pozdravljeni!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Črna kronika

Streljanje v romskem naselju Šmihel, poškodovan otrok

Osumljenca streljanja so policisti že prijeli, so sporočili iz Policijske uprave (PU) Novo mesto. Otrok ni v smrtni nevarnosti.
Več policijskih patrulj je skupaj z reševalci vstopilo v naselje. FOTO: Leon Vidic
Več policijskih patrulj je skupaj z reševalci vstopilo v naselje. FOTO: Leon Vidic
STA
8. 9. 2024 | 17:20
8. 9. 2024 | 20:03
2:42

V streljanju v romskem naselju Šmihel v Novem mestu je bila danes poškodovana ena oseba, ki po doslej znanih podatkih ni v življenjski nevarnosti. Osumljenca streljanja so policisti že prijeli, so sporočili iz Policijske uprave (PU) Novo mesto. Na območju Novega mesta so povečali število policistov in aktivirali helikopter. Poškodovan je otrok, ki je bil žrtev streljanja po naključju, a ni v smrtni nevarnosti.

image_alt
Sistemsko zanemarjanje romskih otrok

Informacijo o streljanju v romskem naselju Šmihel v Novem mestu so na PU Novo mesto dobili danes nekaj po 13. uri, nekaj minut kasneje pa še klic o goreči hiši.

Več policijskih patrulj je skupaj z reševalci vstopilo v naselje. Reševalci so na urgenco odpeljali eno osebo, poškodovano s strelnim orožjem, policisti pa so na kraju prijeli 51-letnega osumljenca in mu odvzeli prostost. Naknadno so na kraj prispeli še gasilci, ki so omejili in pogasili požar v stanovanjski hiši. Povzročena materialna škoda še ni znana.

Požar verjetno maščevanje

Požar je izbruhnil na hiši strelca, po prvih ocenah je škode za okoli 20.000 evrov. Sumijo, da gre za maščevalni odziv ostalih prebivalcev naselja na streljanje, pravijo pri policiji.

Po dogodku se je na novomeški urgenci zglasilo še nekaj oseb z lažjimi poškodbami, kako je do njih prišlo, pa na policiji še ugotavljajo. Policija je na urgenco napotila tudi del sil, da preprečijo morebitne kršitve javnega reda in miru ter stopnjevanje nasilja, za zdaj pa po besedah Perca od tam ne poročajo o posebnostih.

image_alt
Za poskuse integracije v družbo dvakrat kaznovani

Na območju Novega mesta so povečali število policistov iz različnih enot novomeške in sosednjih policijskih uprav. Aktivirali so tudi helikopter slovenske policije, ki je po navedbah PU Novo mesto opravljal operativne in preventivne naloge »na varnostno obremenjenih območjih«.

Kraj dogodka je zavarovan, gibanje je omejeno, preiskava pa je v teku. Kot so še navedli na PU Novo mesto, kriminalisti in policisti izvajajo nujna preiskovalna dejanja zaradi sumov več uradno pregonljivih kaznivih dejanj.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Vsebine, vredne vašega časa, za ceno ene kave na teden.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine