Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Črna kronika

Sirske begunce prevažal v pasjih uticah

Policija je na meji prestregla tovorno vozilo z begunci iz Sirije.
Tovorno vozilo s pasjimi uticami. FOTO: Policijska uprava Maribor
Tovorno vozilo s pasjimi uticami. FOTO: Policijska uprava Maribor
M. B.
9. 7. 2021 | 16:00
9. 7. 2021 | 19:09
1:44
Včeraj dopoldne so na mejnem prehodu Gruškovje policisti s tehničnimi sredstvi zaznali sum, da se v vozilu 22-letnega državljana Srbije, nahajajo ljudje. Voznik je v tovornem vozilu sicer prevažal lesene pasje hiške. 

Pri nadaljnji temeljiti kontroli so v pasjih hišah našli 8 državljanov Sirije, ki niso imeli dovoljenja za vstop v Slovenijo. Sirci so bili skriti v pasjih uticah, čez katere so bile naložene druge, tako, da sami iz njih niso mogli izstopiti. V hišicah so bili zelo utesnjeni, njihovo dihanje pa je bilo zaradi majhnega prostora oteženo, so sporočili s policijske uprave Maribor. Kljub visokim temperaturam so morali imeti oblečena debela oblačila, da jih ne bi poškodovali žeblji in grobe lesene površine. Z načinom prevoza je osumljeni tako povzročil nevarnost za življenje in zdravje Sircev.

image_alt
Ljudje, ki smo jih spremenili v jedrske odpadke


Osumljeni državljan Srbije bo zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja prepovedanega prehajanja meje ali ozemlja države s kazensko ovadbo priveden k preiskovalnemu sodniku Okrožnega sodišča na Ptuju. Za navedeno kaznivo dejanje je zagrožena kazen zapora od treh do petnajstih let in denarna kazen.

image_alt
Ovadena prva hrvaška policista zaradi nasilja nad begunci


Policija zatrjuje, da begunci niso zaprosili za mednarodno zaščito v Sloveniji, zaradi česar so bili vrnjeni nazaj na Hrvaško in predani hrvaškim varnostnim organom, kljub temu, da te slovijo po nasilju do beguncev in ilegalnem vračanju beguncev čez južne meje. 

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine