Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Črna kronika

Prijeli roparja, ki je odnesel dragocene ure

Dva od treh roparjev, ki so poleti odnesli za 200.000 evrov dragocenih ur, še iščejo.
Enega od roparjev so prijeli. FOTO: Tadej Regent/Delo
Enega od roparjev so prijeli. FOTO: Tadej Regent/Delo
10. 10. 2019 | 13:05
10. 10. 2019 | 13:43
2:00
Ljubljana – Kriminalisti so raziskali junijski rop prodajalne Slowatch v središču Ljubljane. Enega od roparjev je policija prijela, drugega še iščejo, tretji storilec pa za zdaj ostaja neznan.

Kot je pojasnil Tomaž Tomaževic, tiskovni predstavnik Policijske uprave Ljubljana, so kriminalisti tako zaključili »zahtevno kriminalistično preiskavo kaznivega dejanja ropa specializirane trgovine v centru mesta Ljubljane, ki je bil izvršen 20. junija v popoldanskem času.«

»Na podlagi zbranih obvestil in forenzičnih dokazov je bilo ugotovljeno, da so rop izvršili trije storilci, in sicer 32 in 33 let stara državljana Republike Srbije in doslej še neidentificirani storilec,« je povedal. Roparji so takrat vstopili v prodajalno, eden je izvlekel orožje in z njim zagrozil prodajalcu. Njegova zamaskirana pajdaša sta s sekirami razbila stekla vitrin in iz njih ukradla več ročnih ur. Skupna škoda je znašala kar 200.000 evrov. Roparji so po dejanju zbežali v neznano.

A so policisti zbrali dovolj dokazov, da so identificirali dva od trojice. Kot je povedal Tomaževic, so tako 29. septembra odvzeli prostost in odredili pridržanje 32-letnemu državljanu Srbije. »S kazensko ovadbo je bil priveden k dežurni preiskovalni sodnici, ki je po zaslišanju osumljenemu odredila pripor. Pri preiskavi so kriminalisti sodelovali tudi s tujimi varnostnimi organi,« je še povedal tiskovni predstavnik in dodal, da aktivnosti za izsleditev 33-letnega državljana Srbije in identifikacije neznanega storilca še potekajo.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine