Pozdravljeni!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Črna kronika

Pri Kočevski Reki ponovno zagorelo

Nad krajem Borovce pri Kočevski Reki je zagorelo že v sredo. Požar je na nekaterih delih ustavljen, pod nadzorom pa še ni.
Požara še niso uspeli omejiti. FOTO: PGD Kočevska Reka
Požara še niso uspeli omejiti. FOTO: PGD Kočevska Reka
STA
17. 8. 2024 | 11:41
17. 8. 2024 | 19:24
1:36

Na območju vrha Krokar nad krajem Borovce pri Kočevski Reki je v petek zvečer ponovno zagorelo, so za STA potrdili na upravi za zaščito in reševanje. Podtalni požar, ki so ga v petek začeli gasiti helikopter in dve letali air tractor, zjutraj pa so z gašenjem nadaljevali, je na nekaterih delih ustavljen, pod nadzorom pa še ni.

Gašenje gozdnega požara na nedostopnem terenu v občini Kočevje se je nadaljevalo danes čez dan. Požar gasijo gasilci prostovoljnih gasilskih društev Kočevje, Šalka vas, Morava, Kočevska in Klinja vas, so navedli na upravi. Pri gašenju iz zraka jim pomagajo helikopter in air tractorja. Gasilci območje pregledujejo tudi z dronom.

Nad krajem Borovce pri Kočevski Reki je zagorelo že v sredo. Kot so v četrtek sporočili s Policijske uprave Ljubljana, je takratni požar najverjetneje zanetil udar strele. Policisti v helikopterju, policisti na terenu in gasilci so uspeli pravočasno preprečiti hujši požar, ki bi lahko bil težko obvladljiv zaradi nedostopnosti terena, so takrat še navedli na ljubljanski policijski upravi.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine