Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Črna kronika

Predrzne tatove so prijeli

Za žrtve so si večinoma izbirali starejše občane s šentjurskega in šmarskega območja.
Policisti svetujejo, naj zaklepajo vrata, tudi kadar hišne prostore zapustijo za zelo kratek čas. FOTO: Bakal Oste
Policisti svetujejo, naj zaklepajo vrata, tudi kadar hišne prostore zapustijo za zelo kratek čas. FOTO: Bakal Oste
16. 8. 2022 | 16:15
0:23

Na šentjurskem in šmarskem območju so se štirje moški predstavljali za delavce elektro podjetij ali spraševali za bližnje obrtnike oziroma prosili za vodo in poskušali okrasti starejše občane. Preiskovalni sodnik je tri poslal v pripor.

Prejšnji četrtek so štirim moškim z območja Policijske uprave Novo mesto, ki so pod različnimi pretvezami vstopali v stanovanjske hiše, kazensko ovadili. V dopoldanskih urah so se z osebnim vozilom znamke audi srebrne barve z ljubljanskimi registrskimi tablicami pripeljali do stanovanjske hiše v Žegru, od koder jih je pregnal lastnik. Nato so se pripeljali do stanovanjske hiše v Grobelcah in poskušali lastnico na vsak način prepričati, naj jim prinese vodo. Lastnica je poklicala moža in zagrozila, da bo poklicala policiste, zato so se odpeljali. Nato jih je občanka iz Gorice pri Slivnici okoli 14. ure zalotila v stanovanjski hiši. Eden se ji je predstavil kot delavec elektro podjetja in ji dejal, da morajo pregledati hišo, drugi trije pa so se medtem že razkropili po hiši ter iskali denar in druge vrednejše stvari. Občanka jih je pregnala, preden so karkoli ukradli.

image_alt
Največkrat so žrtve drznih tatov upokojenci

Četverica se je nato odpeljala proti Paridolu, kjer so vstopili v bivalni del stanovanjske hiše, medtem ko sta bila lastnik in lastnica v kletnih prostorih. Ko je lastnica slišala ropot, je pred hišo opazila neznanca, nato pa so iz hiše prišli še drugi trije, ki so med tem prostore preiskali in ukradli gotovino ter se odpeljali. Policisti so jih nato izsledili na relaciji Paridol–Voduce. S pospešeno hitrostjo so odpeljali proti Jelcam, kjer so trije pobegnili v bližnji gozd, eden pa je ostal pri vozilu. A so vse štiri prijeli.

Trije so bili že večkrat ovadeni in obsojeni zaradi premoženjskih kaznivih dejanj ter nasilništva, groženj, napada na uradno osebo, povzročitve lažjih telesnih poškodb, povzročitve splošne nevarnosti in drugih kaznivih dejanj. Vsem trem je izvrševanje kaznivih dejanj edini vir za preživetje in se po odsluženih kaznih znova vrnejo na stara pota, sporočajo policisti. Za žrtve si običajno izberejo starejše ljudi, ki živijo na odmaknjenih območjih. Napadalci so zelo predrzni. »Vsem znova svetujemo, naj zaklepajo vrata, tudi kadar hišne prostore zapustijo za zelo kratek čas,« opozarjajo policisti. O sumljivih osebah pa jih takoj obvestite.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine