Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Črna kronika

Na osnovni šoli v Bistrici pri Tržiču poteka sanacija pogorišča

Učenci in zaposleni so se pravočasno umaknili iz stavbe. Vzrok za požar še ni znan in je predmet nadaljnje kriminalistične preiskave.
Zagorela je streha šole Bistrica. FOTO: Tržič TV
Zagorela je streha šole Bistrica. FOTO: Tržič TV
M. B., V. U.
5. 6. 2024 | 16:01
5. 6. 2024 | 21:32
1:46

Tržiške policiste so okoli 14.50 obvestili o požaru na eni izmed vzgojno-izobraževalnih ustanov na območju Tržiča, so popoldne sporočili s Policijske uprave Kranj. Vnela se je streha osnovne šole v Bistrici pri Tržiču. Trenutno poteka sanacija pogorišča.

Gasilcem je uspelo požar že popoldne omejiti, je STA povedal poveljnik Štaba Civilne zaščite za Gorenjsko Klemen Šmid. Po njegovih besedah je požar zajel 400 kvadratnih metrov. Gašenje je oteževala sončna elektrarna, so pred tem sporočili iz regijskega centra za obveščanje.

Vsi, ki so se na začetku požara nahajali v šoli, so bili evakuirani, po podatkih policije ni nihče telesno poškodovan. V šoli je sicer bilo 60 od 367 učencev.

Poveljnik občinskega štaba civilne zaščite Tržič Peter Rotar je za Radio Slovenija povedal, da poteka odstranjevanje pogorelih panelov, ogenj pa se je razširil tudi v dele podstrešja, kjer je izolacija. Dodal je še, da se je en gasilec nadihal dima, a je izven življenjske nevarnosti. V intervenciji je sodelovalo 180 gasilcev s 36 vozili.

Zagorela je streha šole Bistrica. FOTO: Tržič TV
Zagorela je streha šole Bistrica. FOTO: Tržič TV

S Policijske uprave Kranj so zvečer ponovno potrdili, da do poškodb evakuiranih ni prišlo. Policisti so kraj zavarovali in bodo jutri nadaljevali z ogledom kraja. Vzrok za požar še ni znan in je predmet nadaljnje kriminalistične preiskave, premoženjska škoda pa je velika. Kriminalisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil o okoliščinah požara in bodo o ugotovitvah obvestili pristojno državno tožilstvo.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine