Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Črna kronika

Policija: Motiv za napad na sodnico izhaja iz njenega zasebnega življenja

Vodja Sektorja kriminalistične policije PU Maribor Andrej Kolbl je predstavil več podrobnosti o napadu. 
Vodja Sektorja kriminalistične policije PU Maribor Andrej Kolbl. FOTO: Tadej Regent/Delo
Vodja Sektorja kriminalistične policije PU Maribor Andrej Kolbl. FOTO: Tadej Regent/Delo
26. 6. 2019 | 12:15
26. 6. 2019 | 20:37
2:18
Mariborski kriminalisti so na Okrožno državno tožilstvo v Mariboru podali kazensko ovadbo zoper moškega, ki ga utemeljeno sumijo, da je 16. junija, v noči s sobote na nedeljo, pred stanovanjsko hišo v okolici Maribora hudo telesno poškodoval mariborsko sodnico Danielo Ružič. Sumijo ga storitve kaznivega dejanja poskusa umora.

Vest o ovadbi so s Policijske uprave Maribor sporočili v ponedeljek, opoldne je v zvezi s tem izjavo za javnost podal vodja Sektorja kriminalistične policije PU Maribor Andrej Kolbl. Povedal je, da motiv za napad po njihovih ugotovitvah izhaja iz sodničinega zasebnega, ne poklicnega življenja.

Sodnica je, kot je povedal, še na zdravljenju. Policija je ne varuje, a so za osumljenca – kateremu pripora po zajetju v petek ob hišni preiskavi niso odredili – predlagali prepoved približevanja. Sodišče je po poročanju POP TV predlagani ukrep zavrnilo, na policiji pa odločitve sodišča niso želeli komentirati. O identiteti osumljenca policija zaradi varovanja osebnih podatkov ne govori.

Kot je znano, je bil po poročanju medijev s strani policistov neuradno pridržan partner napadene sodnice. Kolbl je podatke o napadu strnil z besedami, da je do poskusa umora prišlo ob pol enih zjutraj. Storilec je sodnico pričakal v temi in jo s trdim predmetom večkrat udaril.

Policisti so opravili preiskavo hiše in dveh vozil, enako sodničinega kabineta, opravili so pogovore s sodničinimi sodelavci in sorodniki. preiskali sodničin mobitel, forenzično zavarovane so bile sledi. Kot je dodal Kolbl, so sprva preiskavo zastavili široko, zatem so prevladali motivi iz zasebnega življenja. Kazensko ovadbo sicer še dopolnjujejo.

Brutalen napad na sodnico gospodarskega oddelka mariborskega okrožnega sodišča je pretresel Slovenijo. Nanj so se odzvali tako v sodniških kot tudi političnih krogih.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine