Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Črna kronika

Pod Mangartom našli truplo pogrešanega Avstrijca

Nesreča se je najverjetneje zgodila med hojo zaradi zdrsa. Policisti so glede na ugotovitve okoliščin na kraju tujo krivdo izključili.
Iskanje pogrešanega Avstrijca. FOTO: PU Nova Gorica
Iskanje pogrešanega Avstrijca. FOTO: PU Nova Gorica
A. I.
22. 5. 2024 | 09:54
22. 5. 2024 | 10:13
2:21

Z novogoriške policijske uprave so sporočili, da so na območju Mangarta včeraj našli pogrešanega 53-letnega državljana Avstrije. Dan prej, torej v ponedeljek, se je okrog 10. ure z osebnim vozilom peljal po cesti Strmec–Mangartsko sedlo, njegovo vozilo so včeraj dopoldne našli pred zadnjim predorom pred Mangartskim sedlom. 

image_alt
Na območju Mangarta po akciji iskanja odkrili mrtvega moškega

»Ob 12. uri je na območju Mangarta (2679 metrov visoka gora v zahodnih Julijskih Alpah je četrti najvišji vrh v Sloveniji, op. p.) stekla iskalna akcija pod vodstvom PP Bovec, pri iskanju pogrešanega pa so se bovškim policistom in pripadniku gorske policijske enote PU Nova Gorica na izjemno zahtevnem terenu in v neugodnih vremenskih razmerah (dež, megla, slaba vidljivost ...) pridružilo tudi osem gorskih reševalcev GRS Bovec,« je v sporočilu za javnost zapisal predstavnik PU Nova Gorica Dean Božnik. Aktivirali so tudi helikopter letalske policijske enote.

Ob 13.30 so na snežišču na vpadnici pod vstopom v slovensko smer na nadmorski višini okoli 2150 metrov pod zahodno mangartsko steno našli moškega, ki ni kazal znakov življenja. Na njegovem telesu so bile vidne večje telesne poškodbe. Truplo je iz helikopterja opazila posadka, prav tako so umrlega v istem času locirali bovški gorski reševalci.

Po dosedanjih ugotovitvah se je nesreča zgodila predvidoma med hojo zaradi zdrsa. FOTO: PU Nova Gorica
Po dosedanjih ugotovitvah se je nesreča zgodila predvidoma med hojo zaradi zdrsa. FOTO: PU Nova Gorica

Po dosedanjih ugotovitvah se je nesreča zgodila predvidoma med hojo zaradi zdrsa. Snežišče na omenjenem območju je na posameznih delih pod snežno povrhnjico poledenelo in na tem mestu v strmem nagibu pobočja. V nadaljnjem postopku identifikacije so potrdili identiteto pogrešanega 53-letnega državljana Avstrije.

Policisti PP Bovec so glede na ugotovitve okoliščin na kraju tujo krivdo izključili in bodo o vseh ugotovljenih dejstvih tragične nesreče s pisnim poročilom obvestili okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine