Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Črna kronika

Planinec umrl na poti na Korošico

Gorski reševalci so letos po podatkih Gorske reševalne zveze Slovenije v gorah posredovali že več kot 200-krat.
Posredovali so kamniški gorski reševalci, ki so sredi noči prišli do planincev ter ob 0.50 do preminulega planinca. FOTO: GRS Kamnik
Posredovali so kamniški gorski reševalci, ki so sredi noči prišli do planincev ter ob 0.50 do preminulega planinca. FOTO: GRS Kamnik
A. I.
15. 6. 2019 | 08:31
15. 6. 2019 | 09:47
1:22
Na poti proti Korošici se je v petek pozno zvečer smrtno ponesrečil planinec. Po podatkih uprave za zaščito in reševanje se je na goro podal v družbi še treh planincev, nesreča pa se je zgodila nekaj pred 22. uro, ko je na poti iz Kamniške Bistrice mimo Petkovih njiv zdrsnil po pobočju.

Posredovali so kamniški gorski reševalci, ki so sredi noči prišli do planincev ter ob 0.50 do preminulega planinca, poroča STA.



Včeraj ob 15.50 pa se je po podatkih Uprave RS za zaščito in reševanje v steni Male Mojstrovke zaplezal tuj državljan. Gorski reševalci GRS Kranjska Gora so planinca s pomočjo dežurne ekipe GRS na Brniku nepoškodovanega prepeljali s helikopterjem slovenske vojske na Vršič.

Gorski reševalci so letos po podatkih Gorske reševalne zveze Slovenije v gorah sicer posredovali že več kot 200-krat, v nesrečah pa je umrlo 17 ljudi.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine