Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Črna kronika

Partnerico napadel pred otrokom

36-letni nasilni Lucijčan je udaril tudi policista. Nad partnerko se je znesel pred petletnim otrokom.
Preiskovalna sodnica ga je poslala v pripor. FOTO: Blaž Samec/Delo
Preiskovalna sodnica ga je poslala v pripor. FOTO: Blaž Samec/Delo
I. R
6. 7. 2023 | 16:20
6. 7. 2023 | 16:23
2:48

Pred dnevi so v zgodnjih jutranjih urah piranske policiste poklicali v večstanovanjski blok v Luciji, ker je 36-letni domačin zvonil in tolkel po vhodnih vratih bloka, kjer živi njegova zunajzakonska partnerica. Ta ga zaradi strahu ni spustila noter.

Ob prihodu mož v modrem je bil moški, vidno pod vplivom alkohola, še vedno pred vrati bloka. Ko sta policista hotela z njim izvesti postopek, je s pestjo enega udaril v glavo, zato sta ga z uporabo prisilnih sredstev obvladala ter zanj odredila pridržanje do streznitve. Izdali so mu plačilni nalog, zaradi napada na policista bodo zoper njega uvedli predkazenski postopek zaradi kaznivega dejanja preprečitve uradnega dejanja.

Dva dni zatem ob pol devetih zjutraj je Lucijčanka OKC koprske policijske uprave obvestila, da v sosednjem bloku sliši žensko, ki kriči na pomoč. Patrulji piranskih policistov sta ugotovili, da je 36-letnik, ki so ga imeli v postopku dva dni prej, v stanovanju napadel zunajzakonsko partnerico vpričo njunega še ne petletnega otroka in jo pri tem tudi poškodoval. Odšel je še pred njihovim prihodom.

Povratnik z elementi nasilja

Policisti so od oškodovanke sprejeli kazensko ovadbo za kazniva dejanja nasilja v družini, lahke telesne poškodbe in zanemarjenje otroka in surovo ravnanje, prav tako so nasilnežu izrekli ukrep prepovedi približevanja, ki ga je preiskovalna sodnica potrdila in podaljšala do 15 dni. Kot poročajo s koprske policijske uprave, je 36-letnik povratnik z elementi nasilja, še posebno nasilja v družini. Zoper njega so na tožilstvo podali več kazenskih ovadb za kazniva dejanja nasilja v družini, v zadnjih dveh letih pa mu je bil trikrat izrečen tudi ukrep prepovedi približevanja oškodovanki, ki pa ga je vsakokrat kršil.

Po vseh zbranih obvestilih, med drugim tudi na centru za socialno delo in v vzgojno-izobraževalnem zavodu, ki ga obiskuje sin osumljenca, so mu piranski policisti odvzeli prostost zaradi ponovitvene nevarnosti in ga s kazensko ovadbo za zgoraj našteta kazniva dejanja privedli pred preiskovalno sodnico Okrožnega sodišča Koper. Ta je po zaslišanju zanj odredila pripor.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine