Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Črna kronika

Novinar osumljen tihotapljenja migrantov

Na POP TV potrdili, da so policisti na južni meji prijeli njihovega športnega novinarja, ki so ga že odpustili.
V vozilu, ki ga je menda vozil novinar, so bili štirje Pakistanci, ki so nezakonito prišli v Slovenijo. FOTO: Voranc Vogel/Delo
V vozilu, ki ga je menda vozil novinar, so bili štirje Pakistanci, ki so nezakonito prišli v Slovenijo. FOTO: Voranc Vogel/Delo
M. Fe.
12. 9. 2019 | 08:26
12. 9. 2019 | 08:56
1:55
Ljubljana – Govorice, da so policisti v nedeljo pri meji s Hrvaško prijeli enega od slovenskih novinarjev, so se izkazale za resnične. Med prijetimi je zdaj že nekdanji sodelavec medijske hiše POP TV.

Pri Čatežu ob Savi so možje v modrem v nedeljo popoldne ustavili dva avtomobila ljubljanskih registrskih tablic. Enega je vozil 29-letni omenjeni novinar, drugega pa 64-letni sostorilec. Z novomeške policijske uprave so sporočili, da so bili v vsakem od vozil po štirje tujci, domnevno državljani Pakistana. V postopku pa se je izkazalo, da so v Slovenijo prišli zunaj mejnega prehoda.

Medijska družba POP TV je novico objavila in potrdila na svoji spletni strani. Med drugim so zapisali, da novinarjeva ravnanja obsojajo ter da so z osumljencem takoj prenehali sodelovati.

»V uredništvu obžalujemo, da se je dogodek zgodil. O ravnanju novinarja zunaj delovnega mesta nismo bili obveščeni, prav tako se nismo zavedali morebitnih osebnih okoliščin, v katerih se je znašel naš nekdanji novinar. V naši medijski hiši vsakršno ravnanje, ki krši predpise, obsojamo. Tihotapljenje in pomoč pri tihotapljenju migrantov čez hrvaško mejo je v porastu, v kazenskem zakoniku pa je zagrožena kazen do pet let zapora in denarna kazen. O izkoriščanju stisk beguncev, žrtev tihotapstva, smo in bomo še obsežno poročali,« so poudarili.

Dodali so še, da so kljub domnevi nedolžnosti, ki velja do pravnomočne obsodbe, z novinarjem takoj prekinili sodelovanje.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine